Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék egy új hobbiautót....

Szeretnék egy új hobbiautót. Mik jöhetnek szóba?

Figyelt kérdés

Második, de inkább harmadik autónak kellene, mivel már a feleségemnek is van autója. A legfontosabb dolog, hogy jó élmény legyen vezetni. Nem akarok vele 180-al menni, se lámpától lámpig gyorsulni, tehát a lényeg hogy egyszerű hétköznapi stílusú közlekedés során is jó élmény legyen vele menni. Az elmúlt pár évben vezettem jó pár épített autót, így nagyjából megvan, hogy mit is keresnék, de konkrétan az autó típusokat nem ismerem, így nem tudom, hogy melyik lehet jó.

Amik fontosak:

- könnyű legyen. E36-ból vezettem gyárit, meg utána vezettem szlalomra építettet, amiből első körben csak kidobáltak minden felesleges dolgot, alura cserélték az elemeket, így 200 kg-al könnyebb lett. Hatalmas különbség volt közöttük. Tehát azt mondanám, hogy legfeljebb úgy 1000 kg körül legyen.

- jó hangja legyen. Mindig is imádtam a rotyogó V8-as hangot, úgyhogy valami ilyesmi lenne az ideális. Nem feltétlen V8-at szeretnék, mert a mostani V8-aknak tudtommal szar hangjuk van, legalábbis amit én hallottam új V8-as Mustangot, annak az volt. Valami ilyesmi hanggal is beérném már simán: https://www.youtube.com/watch?v=vRtEGjzEUwg

- futóműve legyen pontos, és mindent adjon vissza. Vezettem régebben egy Ladát. Pontosan nem tudom, hogy milyen átalakításokat eszközöltek rajta, azt tudom hogy alig maradt benne gyári alkatrész, de annak a kormánya és futóműve olyan volt, hogy az út legapróbb repedéseit is érezni lehetett benne a kormányon. Ha régi, fényes úton mentem vele, akkor teljesen "sima" volt a kormány, ha meg új még rücskös úton, akkor meg folyamatos rezonancia volt a kormányon, tehát lehetett érezni az út felületét belülről. Ez nekem nagyon tetszett.

- jó, közvetlen, pontos váltója legyen. Azt mondta egy autószerelő ismerősöm, hogyha ez számít, akkor csakis a hosszmotoros autók között keresgéljek, ahol a váltó kar közvetlen belemegy a váltóba. Mert ha bowdennel van belekötve, akkor annak sosem lesz jó a váltó érzete. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

- gyári legyen. Nem akarok úgy autózni mint páran az ismerőseim közül, hogy úgy tervezik meg az útvonalat akárhova is mennek, hogy kikerülik az összes lehetséges ellenőrzőpontot, nehogy megállítsák őket.

- és ha már gyári, akkor jó lenne valami új vagy maximum pár éves autó, hogy ne kelljen vele foglalkoznom egy darabig még.

Árat első körben nem mondanék, én sem tudom, hogy mennyit szeretnék rá költeni. Most még csak össze szeretném szedni, hogy milyen autók eshetnek szóba, aztán majd ha jónak tűnik egy, kipróbálás után is tetszik és nem engedhetem meg magamnak, akkor legfeljebb várok még és spórolok rá még, ha nem lesz jobb opció. Tehát minden tipp jöhet, ami megfelel a leírásomnak.

2021. máj. 29. 14:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Mazda mx-5. Minden elvárásodnak tökéletesen megfelel. Nekem is az van, bátran ajánlom, nem fog csalódást okozni.
2021. máj. 29. 14:36
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Abból van olyan, aminek jó hangja van? Néztem ND tesztet, amiben 2 literes motorral szereltet teszteltek. Nagyon messze volt a jótól a hangja. Valami olyasmi rotyogós kellene, mint a fenti videóban volt. De a csúcs meg inkább ilyesmi lenne: [link]

2021. máj. 29. 14:52
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Mx-5-re tudsz tenni sport kipufogót, 1300 Euro, ha jól emlékszem. Egyébként marhajó hangja van alapból is. Próbálj ki egyet amúgy, hidd el, instant szerelem lesz. De ha mégis kéne extra hang, akkor sport kipufogó, ami gyári, tehát nem kell innen-onnan összelopni és sufnituning, nem-nem. Bemész Mazdához, azt mondod, hogy szeretnéd a sport kipufogót és felteszik neked szépen. :) De tényleg próbálj ki egyet, hidd el, ki se szállsz belőle utána.
2021. máj. 29. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Viszont, ha mégse mx-5, mert a hang nem tetszik mégse, akkor Nissan 370Z. Tehát ha a szívó V6 se tetszik, akkor menthetetlen vagy. :D Annak atomjó hangja van. 👌 És egyenesen jobban is megy, mint a Miata, mert ugye 350 lóerő, ha jól emlékszem. Szóval ha nem mx-5, akkor a 370Z-t ajánlom. Az is nagyon-nagyon jó autó.
2021. máj. 29. 15:14
 5/14 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősömnek elvileg most van egy NC-je. Az is jó lehet? Azt szerintem lehetőségem lenne kipróbálni a közeljövőben.
2021. máj. 29. 17:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Toyota GT86?
2021. máj. 29. 17:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kipróbálhatod az NC-t igazából, ha az tetszik, akkor az ND is fog, viszont az a baj, hogy hogyha az nem tetszik, akkor attól még az ND tetszhet. Tehát ha te vásárlói szándékkal elmész a Mazdához és látják rajtad, hogy komoly érdeklődő vagy, akkor a tesztvezetés simán opció ugye. Így egy mai ND-t is megnézhetsz. Nekem az van, imádom. Pont most értem vissza a körútról vele. :D Imádom. De éppen ezért mondom, hogy mindenképpen adj neki egy esélyt, próbáld ki, mert olyanról még nem hallottam, aki azt mondta volna, hogy csalódott egy mx-5-ben. Tehát ilyen nincs, pedig nem egy angol és német nyelvű fórumot, videót olvastam, néztem, hallgattam meg. Elhiszem, hogy nem mindenkinek jön be, persze. De szerintem amire neked kell, arra tényleg ez a legjobb opció. Én azt mondom, hogy adj neki egy esélyt, próbáld ki, szinte biztos vagyok benne, hogy beleszeretsz. :D

Amit 6-os ajánl, a GT86, az szintén jó autó. Igazából mindenben egy kicsit gyengébb, mint az mx-5, de nem számottevően, viszont nem véletlenül nyer meg minden tesztet a Miata ellene. De ha neked jobban tetszik a GT86, akkor bátran veheted azt is, az is megadja ugyanezeket az élményeket. Én is ilyen autót kerestem és azért lett az mx-5, mert tényleg mindenben egy kicsit jobb, mint a GT86 és úgy voltam vele, hogy na, ha már lúd, legyen kövér, legyen a legjobb. :D Illetve nekem a Miata kicsit jobban tetszik, de ez egyéni vélemény, ízlés.

Szóval összegezve: mx-5, ha nem jön be, mert nem elég, nincs elég jó hangja neked, akkor a GT86 se lesz elég, úgyhogy maradt a Nissan 370Z, ami V6 szívó, sokkal erősebb, nehezebb, de ugyanúgy nagyon jól kanyarodik. Szerintem e kettő közül válassz, vagy mx-5, vagy 370Z.

Persze ha valakinek van más ötlete itt az oldalon, akkor hallgass rájuk is, nem akarok én a megmondó ember lenni, ez csak az én véleményem, hiszen én is keresztülmentem ezen, nekem is egy élményautó kellett és sok utána olvasás és kutatás, tesztek nézése után a Mazda mx-5 mellett döntöttem.

De ez csak az én személyes véleményem.

2021. máj. 29. 17:53
 8/14 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam az NC-t. Nincs a kormányon érzet. Túl puha a futómű, nem is a rugókkal és a lengéscsillapítókkal van a baj, hanem a szilentekkel, azok puhák, ezért úgy "nyúlik" az egész. Hangja egy rendes kipufogórendszerrel lehet jó, gyárilag nem az. A váltója az jó, bár nem olyan direkt mint a Ladáé, van ebben is valami csillapítás szerintem valahol, mert puha az is, nem annyira fém-a-fémen csúszó érzete van. A mozgása tetszett, de az nem annyira fontos, nem akarok vele nagyot autózni, csak szépen kulturáltan közlekedni.

Egyszóval túl "luxusautós", nem elég nyers. Van jobb öltele valakinek? ND már jobb lehet ilyen tekintetben? (Az a gyanúm, hogy nem. 1980 utáni autókban még sosem éreztem olyan nyersséget, mint amire én vágyom. Csak akkor, ha utólag átalakították.) Vagy egy 370Z? Vagy a GT86?

2021. jún. 8. 13:35
 9/14 anonim ***** válasza:
Valami régebbi japán gép? Vagy csak 2000 utánban gondolkozol?
2021. jún. 9. 06:29
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék foglalkozni a javításával, tehát jó lenne ha 5-10 évet elmenne nálam úgy, hogy ne kelljen hozzá nyúlni. Emiatt gondolkodnék újban vagy közel újban.
2021. jún. 9. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!