Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon drága hobbi a hobbiautó...

Nagyon drága hobbi a hobbiautózás?

Figyelt kérdés
Nem vagyok szorult helyzetben, gazdagnak se mondanám magam, de elég fukar vagyok, sajnos, vagy nem sajnos (nők szerint sajnos xD). Mennyire drága hobbi a hobbiautózás? Egy Citroen CX, vagy BX a szívem vágya nagyon régóta, s egyszer élünk alapon bevállalnék egyet. A körülmények adottak, garázs is van, szakértelmem sajnos nem sok, tehát autót nem tudok szerelni, max olajcsere, kerékcsere, amit el tudok végezni egy autón. Valóban havonta többszázezret el fog vinni egy ilyen mutatvány? Sokan ezzel riogatnak.
2020. aug. 18. 11:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen drága, és azért mert ezek az autók régiek = egyre több minden megy tönkre rajtuk. Ezek az autók ritkák = ritka alkatrész, nagyon drága. Nem értesz hozzá = kevés szerelő ért ilyen régi autókhoz, a szervizelése is drága lesz. És simán benne van havi 100ezres fenntartás, ha leosztod az éves költségeit. Lehet, hogy az egyik hónapban csak 45000-et költesz rá, de két hónap múlva mondjuk 280ezret. Így simán kijön, hogy a havi fenntartása mondjuk 100-150ezer.
2020. aug. 18. 11:57
 2/16 anonim ***** válasza:
Eldöntendőként mindenképp drága hobbinak mondanám, persze egy lerúgott csirkeóllal is lehet menni földesúton ha valakinek a hobbiautózás ebben merül ki.
2020. aug. 18. 12:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Honnan tudjuk, hogy neked mi drága?
2020. aug. 18. 12:25
 4/16 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen hobbiautózásra gondolsz. Az általad írt Citroen inkább amolyan garázsban állós, néha, havonta egyszer, szép időben megyek egy kicsit vele típus.
2020. aug. 18. 12:38
 5/16 D. Brasco ***** válasza:
Ha valakinek egy rossz citroen bx/cx tartasan el kell gondolkodnia,nos annak biztosan drága lesz a hobbiautozas.......
2020. aug. 18. 12:38
 6/16 anonim ***** válasza:

a citroen nekem is szivem csücske, de igazából a DS 21 ami mindent megérne. Olyan, ami rendszámos, műszkis van a szomszédomban, ájultan bámulom ha kiállaz ipse.

BX-el is sok meló lenne, hogy azt az élményt nyújtsa, amit amtervezők elképzeltek..

Minden (hobbi)autó fenntartása baromi sokba fáj, ha azt akarod, hogy ne gányolt, hanem gyönyörű, eredeti állapotban nézzen ki...például egy 71-es kiadású zsiguli...nekem volt, sajnos meggondolatlanul eladtam.

Szóval a citroen jó választás, de ne valami kis hengerűrtartalmúba szeress bele, és a légrugói is javíthatók legyenek.(mert az a sava-borsa)

2020. aug. 18. 12:39
 7/16 A kérdező kommentje:
Természetes, amolyan “templomba járó” autó lenne csakis kizárólag. Nekem már az is sokat jelent, ha gyönyörködhetek benne. :)
2020. aug. 18. 12:46
 8/16 anonim ***** válasza:

Ennyire öreg autó nagyon kockázatos. Miért nem teszel úgy, mint a többség és veszel egy MX-5-öt? Ahhoz nagyon sok segítséget fogsz találni.

Ha nem szeretnél autót szerelni, akkor kerüljed a hobbiautózást.

2020. aug. 18. 13:00
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem vállalható. Ha esetleg elmegy benne valami nem kell kapkodni hogy hama meglegyen csinálva. A lényeg, hogy a használos autód legyen mindig útra kész, tehát ha költeni kell kindegyikre elösszőr a használósra költs és sose nullázd le magad, mindig legyen tartalék. Ez az én tapasztalatom én is fukar vagyok, imádom az autózást, de mivel sokat megyek, ezért nem engedhetek meg magamnak napi használatra valami izgalmas benzinest, így az megmarad hétvéginek.
2020. aug. 18. 13:14
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha magadnak is bevallottan fukar vagy, akkor még véletlenül se gondolkodj ilyenekben
2020. aug. 18. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!