Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyet mondhatok/kérhetek a...

Ilyet mondhatok/kérhetek a szervizben, ugye?

Figyelt kérdés
Jövő héten tervezek venni egy 2013as Mazda 6ost, előtte viszont megnezetem egy hivatalos Mazda szervizben. Kérhetem azt ugye h nézzek meg kifejezetten a kocsi alját a rozsdasodas miatt és akar fotókat is csináljanak nekem róla?

2022. márc. 19. 12:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Komolyan érdekel mivel indokolta a "szerelő" hogy ne vegyél qashqait? Nem kötekedésből, de aki ért hozzá, tudja higy golyóalló az autó benzines motorokkal. 1.5 dízel is jó, megfelelő karbantartás mellett, de max ebbe a motorba köthetett bele. Vagy a 2.0 dizelbe a porlasztó nehézkes kivétele miatt, ami 300e km fölött megy tönkre. De mondom benzinesbe, főleg az 1.6, amibe nincs semmi költséges elem, tényleg nem értem.
2022. márc. 24. 09:27
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért nem ajánlotta, mert nem ért hozzá. Minden szerelő azt a típust ajánlja, amit rendszeresen szerel és tudja, hogy nem szokott vele nagy baj lenni. Ez általában néhány tíz márkában kimerül. Önállóan mesterszerelő, mégis, ha általa kevésbé ismert típust hoznak szerelni, akkor azzal kezdi, hogy előveszik a szakkönyvet és a típus szerelési utasítását (ha van), anélkül neki sem áll javítani.
2022. márc. 24. 11:23
 23/27 anonim ***** válasza:
Önállóan helyett öregapám akár lenni, csak a szótár nem ismerte és átjavította.
2022. márc. 24. 11:24
 24/27 A kérdező kommentje:

Azt mondta h nagyon sok Qashqait szerelnek.

Amikor elkezdtünk autó vásárláson gondolkozni, akkor insignia volt a terv, arról lebeszelt, illetve én is utanaolvastam jobban, uh azt hagytuk. A nissanra mondta, amit már fent írtam. Fordra azt mondta h az tok jó, csak drága az alkatrész. Ajánlotta meg a Toyotát és Mitsut is, neki Mitsu Outlanderje van, azt szereti. A Mazdara azt mondta h sogoranak az van, nincsen vele különösebb gond. Ne legyen rozsdás, ha az rendben, akkor lesz egy autóm, amit nagyon fogok szeretni. Szó szerint idéztem :)

4 millió Ft-ot szánunk az autóra, ez 4,2, azt tervezzük, ha nem rozsdás, akkor azért meg kap egy alváz védelmet is pluszba, biztos ami biztos. Csak a rozsdán parazok, m egyébként nagyon szép az autó és nem os írnak rosszakat Mazdakrol…a rozsdat leszámítva persze 😅

2022. márc. 24. 13:12
 25/27 anonim ***** válasza:
Autószerelő vagyok, láttam már ezt azt. Hidd el a szerelőd át akar cseszni. De arra hallgatsz, akire szeretnél. Qashqai j10 biztos hogy jó választás. A j11 már nem megbízható valóban, mert turbó motoros vackok kerültek bele. Bár az 1.6 dig-t abból is jónak mondható. J10 1.6 benzinesből már több olyat láttam 300e km fölött, hogy semmi motorikus baja nem volt még, vízpumpa, vezérműlánc stb, még minden gyári. Ha a fordra, azt mondja, tök jó, ott azért vannak bajok. Fordokba cseréljük a legtöbb motort/váltót olyan jó. Szerintem olyan autót akar neked, amiből meg tud élni. Ha mazda skyactivot dícséri, hogy vedd meg, ami köztudott, hogy nem tartós motor. Vagy valamelyik dízel mazdát, akkor sürgősen szerelőt váltanék a helyedben, mert csak röhög, hogy mennyi mák fog befojni a csoda autódból.
2022. márc. 24. 14:17
 26/27 A kérdező kommentje:
2013as 185 ezer km-es benzines Mazda. Azt mondta, ha nem rozsdásodik, akkor jó autó lesz. Az elmúlt 5 évben nagyon rendes volt velünk, nem hiszem, h mostanra vadult meg. De köszönöm a tanácsokat, ide fogok figyelni.
2022. márc. 24. 16:38
 27/27 anonim ***** válasza:
Látom már megvetted, 2013 még lehet menthető, főleg ha fedett helyen tárolták. Akkor gondolom a 3. generációs mazda, 2.0 skyactiv lett. Legalább a fogyasztása baráti. Sok balesetmenteset.
2022. márc. 25. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!