Ilyet mondhatok/kérhetek a szervizben, ugye?
Nehogy márkaszervízbe vidd. Ott leszarják, pláne a rozsdát. Meg be se engednek a műhelybe. Elviszed egy maszek szerelőhöz, adsz neki egy 10-est, vagy amennyit kér, felemelitek, aláenged. Lefényképezed, körbenézed, ahogy akarod. És ha úgy döntesz, hogy foglalkozni kell vele, elviszed egy profi lakatoshoz, aki lealvázvédőzi, vagy lakatol, ha kell.
Vagy másik tipp, keresel neten egy jó értékelésű független Mazda szerelőt, és megnézi ő. Ők úgyis tudják, mi a helyzet a Mazda roszdásodással.
Na ez alatt a mazda alatt se mernék sétálni.
Ezt a videót én is láttam.
Hat nem tudom…az autoszerelonk azt mondta h nem ezekre a 2013osakra volt jellemző a rozsdasodas, és szte a Mazda egy nagyon jó autó, szte szeretni fogjuk.
Sajnos, az autoszerelo.hu-s srácok nem érnek rá, így visszük egy szervizbe atnezesre.
Ami az elmúlt egy évben cserélve lett benne az a lengőkarok és a teleszkópok, erre azt mondta a szerelő h az jó, m ezek drága tételek, és 180 ezer km körül simán belefér a cseréje.
Amit nem tudok, és szívesen vennék hozza segítséget, h rozsdasodanal mennyi rozsda számít gaznak? Ha pici van, az belefér, vagy a nulla az elfogadható? Életemben nem néztem meg alá 9 éves autónak (najo, se hány évesnek sem). 🙈
"rozsdásodásnal mennyi rozsda számít gáznak?"
A futómű masszív elemein, mint pl. a lengőkarok, a csatoló elemek, lehet felületi rozsda és szokott is lenni már sok autó néhány éves korában. Ha tényleg csak a felületen van és nem gyengítette meg az alkatrészt, akkor elfogadható.
A vékony karosszéria lemezeken jobb, ha nincs. Ha mégis van, akkor meg kell kopogtatni, vagy ha a tulaj engedi, csavarhúzóval megkapargatni. Az olyan szintű rozsdásodás, ahol nem maradt annyi anyag, hogy csiszolni és rozsdavédőzni lehessen, azt egy 9 éves autónál már kerülném.
Ez fokozottan igaz a karosszéria teherhordó elemeire, küszöbökre, tornyokra, a futómű bekötési pontjaira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!