Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyet mondhatok/kérhetek a...

Ilyet mondhatok/kérhetek a szervizben, ugye?

Figyelt kérdés
Jövő héten tervezek venni egy 2013as Mazda 6ost, előtte viszont megnezetem egy hivatalos Mazda szervizben. Kérhetem azt ugye h nézzek meg kifejezetten a kocsi alját a rozsdasodas miatt és akar fotókat is csináljanak nekem róla?

2022. márc. 19. 12:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Nehogy márkaszervízbe vidd. Ott leszarják, pláne a rozsdát. Meg be se engednek a műhelybe. Elviszed egy maszek szerelőhöz, adsz neki egy 10-est, vagy amennyit kér, felemelitek, aláenged. Lefényképezed, körbenézed, ahogy akarod. És ha úgy döntesz, hogy foglalkozni kell vele, elviszed egy profi lakatoshoz, aki lealvázvédőzi, vagy lakatol, ha kell.

Vagy másik tipp, keresel neten egy jó értékelésű független Mazda szerelőt, és megnézi ő. Ők úgyis tudják, mi a helyzet a Mazda roszdásodással.

2022. márc. 19. 22:48
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha még nem nézetted át, akkor biztos nem oda vinném, ahova járt a kocsi szervizbe eddig. Szerinted a saját karbantartásukat, fogják szidni? Ez olyan kb, hogy megkérdezed a fodrászodtól miután vágattad a hajad, hogy sz.r lett ugye? Nyilván dícsérni fogják. Fizetsz pl neki és kimegy a helyszínre, ez a legjobb opció, ha nem értessz hozzá. [link]
2022. márc. 21. 14:13
 13/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, szuper vagy, köszönöm, írtam is nekik! 🤗
2022. márc. 21. 20:44
 14/27 anonim ***** válasza:
Nincs mit, majd írd meg mi volt. Amúgy tudok egy garantáltan sérülésmentes eladó autót, ami tudom, hogy jó állapotú, 1. tulajos, végig magyar napfénytetős, tempomatos stb. Ha érdekelhet más japán márka is írj privátot és küldöm a hirdetést.
2022. márc. 21. 21:21
 15/27 anonim ***** válasza:
Mazda 6 az a kocsi, meg úgy az összes mazda, amit nagy ívben el kell kerülni. Miért? 8 éves kor felett 99%, hogy már szét van rohadva az alja. Ha alvávédőzve lett frissen, akkor ennek eltakarása miatt történt. Nem hozza azt a japános megbízhatóságot, amit várna az ember. Nissan, honda, de még a koreaiak is jobbak kia, hyundai. Nissannak nagyon jó az alvázvédelme pl, hondának már kevésbé. Ezt vagy megfogadod vagy nem, de autókkal foglalkozom, így már rengeteg mindent láttam.
2022. márc. 23. 12:28
 16/27 anonim ***** válasza:

Na ez alatt a mazda alatt se mernék sétálni.

[link]

2022. márc. 23. 12:41
 17/27 A kérdező kommentje:

Ezt a videót én is láttam.

Hat nem tudom…az autoszerelonk azt mondta h nem ezekre a 2013osakra volt jellemző a rozsdasodas, és szte a Mazda egy nagyon jó autó, szte szeretni fogjuk.

Sajnos, az autoszerelo.hu-s srácok nem érnek rá, így visszük egy szervizbe atnezesre.

Ami az elmúlt egy évben cserélve lett benne az a lengőkarok és a teleszkópok, erre azt mondta a szerelő h az jó, m ezek drága tételek, és 180 ezer km körül simán belefér a cseréje.

Amit nem tudok, és szívesen vennék hozza segítséget, h rozsdasodanal mennyi rozsda számít gaznak? Ha pici van, az belefér, vagy a nulla az elfogadható? Életemben nem néztem meg alá 9 éves autónak (najo, se hány évesnek sem). 🙈

2022. márc. 23. 23:44
 18/27 A kérdező kommentje:
Egyébként Nissan Qashqai-t akartunk először, de a szerelő nagyon lebeszelt róla.
2022. márc. 23. 23:46
 19/27 krwkco ***** válasza:

"rozsdásodásnal mennyi rozsda számít gáznak?"

A futómű masszív elemein, mint pl. a lengőkarok, a csatoló elemek, lehet felületi rozsda és szokott is lenni már sok autó néhány éves korában. Ha tényleg csak a felületen van és nem gyengítette meg az alkatrészt, akkor elfogadható.

A vékony karosszéria lemezeken jobb, ha nincs. Ha mégis van, akkor meg kell kopogtatni, vagy ha a tulaj engedi, csavarhúzóval megkapargatni. Az olyan szintű rozsdásodás, ahol nem maradt annyi anyag, hogy csiszolni és rozsdavédőzni lehessen, azt egy 9 éves autónál már kerülném.

Ez fokozottan igaz a karosszéria teherhordó elemeire, küszöbökre, tornyokra, a futómű bekötési pontjaira.

2022. márc. 24. 03:28
 20/27 anonim ***** válasza:
Nissan qashqai j10 1.6 benzin az egyik legmegbízhatóbb motor az utóbbi 20 év motorai közül. Azért akarhatott legeszélni a szerelő, mert fillérekért fenntartható, nem lett volna nagy bevétele! Se légrugó nincs benne, se kettőstömegű, se turbó. Vezérműlánc 300e kmt tuti kibír, de jó eséllyel többet. Ja vicc az egészbe, hogy nem rozsdásodnak, nagyon jó kocsi!
2022. márc. 24. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!