Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért drágul a benzin?

Miért drágul a benzin?

Figyelt kérdés
2022. márc. 10. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Tegnap az ATV-n a MOL vezére beszélt és ssok információ vvolt abban amit mondott.

Pl

- A barátság kőolajvezetéken keresztül dől befelé az olaj az országba.

- Ha szétlőnék, vagy elzárnák, akkor az Adria felől is pont úgy el tudnák látni az országot.

- A magyar (és a szlovák) finomító úgy van konfigurálva, hogy kb max 25% nem orosz olajat lehet adagolni, a nyugati finomítók meg pont fordítva. Náluk 25%-nál nem lehet több az orosz olaj.

- Az EU előírásainak megfelelően 3 havi kőolajkészlet van a tározókban. (Nem csak most, hanem mindíg)

Most több nem jut eszembe.

2022. márc. 10. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
43%

Igen, egyáltalán nem nehéz előállítani kőolajból a cuccokat....

Egy vegyész ismerősöm a MOL-ban dolgozik és elmondta, hogy kb gyerekjáték.

Csak hát ugye a fekete arany miatt drágán kell eladni...

2022. márc. 10. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
35%
#11 A Hernádi terelte a témát. Eddig sem a finomítól ellátásával volt a gond hanem a logisztikával.
2022. márc. 10. 14:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Ja. Azt is mondta, hogy mivel ők a jogszabályok miatt nem tejhetik meg azt amit a többi nagykereskedő, vagyis hogy egyszerűen nem importálnak literenként százforintos nagyságrendű veszteséggel, a nem szokásos MOL kiszállítási helyek ellátása döcögős.

Mindegy is. Voltak érdekes információk, amiket vagy nem tudtam, vagy már elfelejtettem.

2022. márc. 10. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:
há me a globalisták sakktáblást játszanak rajtunk
2022. márc. 10. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Tegnap tankoltam itt németországban, 2,219 euró/liter!!! (851 ft-ra jött ki kb.) brutális! De dolgozni muszáj járni, kénytelen vagyok megvenni.
2022. márc. 16. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!