Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért drágul a benzin folyamat...

Miért drágul a benzin folyamatosan amikor egy rendes utunk nincs csak göröngyök 2 méterenként?

Figyelt kérdés
Inkább előbb az utakat kellene megjavítani, aztán mernék ilyet megtenni hogy folyamatosan drágul a benzin. Nő vagyok, nincs jogsim, 19 éves, de kivagyok ezen totál akadva....

2012. máj. 25. 19:36
 1/10 pagan ***** válasza:
szerintem mindenki ki van akadva rajta:),de nem igazán van összefüggés az utak és a benzinár között,véleményem szerint nem az a baj hogy az ára nő hanem hogy a bevételünk stagnál,vagy rosszabb esetben lefelé megy
2012. máj. 25. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert ebbol lehet gyorsan sok penzt beszedni . Utazni kell,szallitani kell es tudjak ezt a semmirekellok is a parlamentben , ezert is van az,hogy ma magyarorszagon az uzemanyag aranak 63%-a ado es ezert van az,hogy fajlagosan a magyar atlagberbol lehet a legkevesebb uzemanyagot venni az europai unioban .
2012. máj. 25. 19:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Ennek több oka is van.

1 az állam az adókat nyomja rá mert adóból akar megoldani mindent.

2 mivel magasak az adók ami a közlekedésre és ezáltal a szállításra is kihat így romlik a gazdaság kevés a bevétel.

Ezért romlik a forint kevesebbet ér a pénz. A benzinen meg mindíg több az adó és ez megy a végtelenségig. Vagyis amíg nem történik valami.. Vagy megfizethetetlen lesz.

Ráadásul az olajselykek is emelnek az áron arra hivatkozva hogy fogy az olajkészletük.

2012. máj. 25. 19:45
 4/10 A kérdező kommentje:
1. Úgy értettem hogy elvárják azt hogy ha ők felemelik a benzin árát, hát fizessünk, de mi nem várhatjuk el, hogy jobb legyen a közlekedés és ne ilyen szar utakon keljen járni. Én így értettem.
2012. máj. 25. 19:49
 5/10 Milan1909 ***** válasza:
Az olaj világpiaci ára növekedik, illetve gyengül a forint a dollárhoz képest ez a két fő ok, ezek után a magas adója. És ha jól tudom az útakért is fizetünk a benzinen keresztül, jó néhány forintot, azt lehetne nyugodtan lentebb vinni, de akkor is még 400 körül lenne...:S
2012. máj. 25. 20:32
 6/10 Milan1909 ***** válasza:
Nem az állam emeli a benzin árakat, és nem várják el, h tankolj....
2012. máj. 25. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Még az hogy a kocsim szétmegy. De a házunk előtt is van egy olyan kátyú hogyha egy kamion belemegy csörög a szekrényen a váza a polcon a cd meg a radiátor is. -Minden nap egy csomó kamion megy bele vagy 70el és enne már 8 éve. Gondolom jót tesz a háznak ez. Szóltam többször is de semmi.

És senki nem csinál semmit még egy hülye táblát se tettek ki hogy vigyázz paraszt. Jó sok motorost láttam már aki szó szerint majdnem elesett a meglepetéstől. úgy a bukkanó olyan sunyi hogy 10cm re feldobja a kereket és vagy 50cm ert repül mire leér egy kátyúba. volt időm megnézni. :( Ha kocsival megyek meg sztalomoznom kell a kátyúk miatt. :(

2012. máj. 25. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Úgy bírom az olyan kreténeket akik azt mondják nem kell tankolni. Meg őt nem érdekli mert nincs kocsija...

"Olyan gyökerek ,hogy addig nem jut el a gondolkodásuk hogy mindent amit vesznek a boltokban oda kell szállítani valahogy.

Mindent!!! Az alapanyagot a készterméket a dolgozókat.

A lekváros buktától a kis szekrényig a ruháig..

mindennek az árában benne van a szállítás.

De ehhez nagy értelem és felfogóképesség kell ám!!

Néha egy árún 2x 3x több a szállítási költség mint maga az árú értéke. Így lesz 400Ft a kenyér és a buszbérlet 35 ezer Ft 20km re. és stb.

De gondolom az ilyen embert nem zavarja az hogy a fizetésén semmit nem bír venni emiatt.

Plusz a gazdaságot húzza ,lassítja vissza az benzin ár növekedés. Amúgy meg a fizud pl ezért nem növekszik mert a drága szállítást valamiből meg kell spórolni a munkahelyeknek. Meg a sok adó. Amúgy 100Ft nem lenne adómentesen 1 liter üzemanyag.

2012. máj. 26. 09:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Látod 8/8 as hogy van itt egy két kretén ahogy te fogalmaztál a GYIK-en.
2012. máj. 26. 13:04
 10/10 Milan1909 ***** válasza:
Azt elmondanám, hogy a fuvarozók eddig nem nagyon emeltek árat a benzin miatt ennyit erről, és én azt, h nem kötelező tankolni a magán személyekre értettem! És a kretén sztem meg az aki azt nem fogja fel, h erről nem az állam tehet, hanem a világgazdasági folyamatok!
2012. máj. 26. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!