Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig drágul még az üzemanyag?

Meddig drágul még az üzemanyag?

Figyelt kérdés

Az utóbbi három hónapban, majdnem, hogy hetente volt emelés. Lassan 500 forint felé megy az ára. Csak nekem böki a csőrömet ez az egész?

Meddig hagyjuk, hogy ezt tegyék velünk a Mol és társai?

Szerintetek mit lehet tenni ebben az esetben?

2021. márc. 8. 13:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
500 ft lesz nyáron már most megmondom
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

sőt, Üzemanyagár-változás 2021.03.10-től: benzin +6 Ft/liter,

lehet már májusra 500

3/13 D. Brasco ***** válasza:
2021. márc. 8. 13:15
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Szakadt volna az anyjukba a fejük. Birka a nép, azért tehetik meg...
2021. márc. 8. 13:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"A vártnál nagyobb meglepetést hozott az OPEC eheti találkozója: a tagországok alig növelik kitermelésüket a következő hónapban, ezzel újabb lendületet adtak az olajár emelkedésének.

Talán pont ez volt a cél, hiszen a 2020-as veszteségeiket ezek az országok is kompenzálni szeretnék. A megállapodás értelmében Szaud-Arábia továbbra is 1 millió literes mennyiséggel szorítja vissza kitermelését. Így nem teremt túlkínálatot a piacon, amivel stabilan növekedő pályára tereli a Brent hordónkénti árát. A hír hallatán az olaj ára újra emelkedni kezdett, a hét eleji 65 dollárról majdnem elérte a 70 dollárt, ami újabb 3%-os emelkedés 1 hét alatt. Elemzők nem látják kizártnak, hogy a hordónkénti ár nagyon hamar eléri a 75 dollárt, év végére pedig a 80-at.

Nem segít a hazai helyzeten a forint gyengülése a dollárral szemben: az árfolyam elmozdult a 300 forintos szintről, és egészen 308 forintig menetelt, ami tovább erősíti annak a lehetőségét, hogy a benzin és a gázolaj literenkénti ára tovább emelkedjen, akár 5-7 forinttal literenként."

2021. márc. 8. 13:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Fog ez még feljebb is menni. Ez ellen nem lehet mit tenni. Akinek kell az üzemanyag úgy is megfogja venni ennyiért mert ami kell az kell. Akinek meg annyira nem fontos és választ más alternatívát a közlekedésre az úgy is megfogja oldani, így igazából semmi más egyebet nem lehet ez ellen tenni. Az árakat élelmiszer, ruha minden egyéb amit valahogy el kell szállítani az üzletekbe úgy is drágulni fog, de most legalább lesz mire ráfogni a drágulás okát hogy drága az üzemanyag a szállító cégek drágábban viszik, más választása úgysem lesz senkinek ez ügyben.

Szóval ez ellen tenni semmit nem lehet, ha világpiaci szinten emelkedik az ellen meg főleg nem. Nem tudom ott mi a helyzet, nem követem nyomon hogy hány dollárt kérnek hordónként stb... dolgokat de az biztos hogy eddig is rohadt drága volt, most még inkább az lesz sajnos és ez csökkenni nem biztos hogy fog túlságosan látványosan. Én is be vagyok rágva hogy már bőven 400 Ft felett van az üzemanyag ára, de ez van nem tudunk mit tenni ez ellen. Persze ha mindenki azt mondaná hogy kész nem tankolunk ennyiért az sem lenne megoldás mert akinek szüksége van az autójára kénytelen lesz drágán tankolni, meg sokaknak fizeti a munkáltató munkába járásra, de van akinek nem ez is igaz. A kamionosok, áruszállítók egyéb fuvarozók pedig úgy is kifogják fizetni a drágább üzemanyagot ami majd szépen rajtunk mint vásárlókon fog csattanni mert az árút mint írtam már valahogy el kell juttatni, és a fuvarozóknak is valamiből élniük kell. Ez sajnos ilyen.

2021. márc. 8. 13:28
 7/13 A kérdező kommentje:

A másik kérdésnél jó a komment. :D

Fel kéne robbantani pár kutat, amíg nem csökkentetnek. Amíg nem megy 400 alá, addig havonta egy újabb random benzinkutat repítünk az égbe. :D

2021. márc. 8. 14:01
 8/13 anonim ***** válasza:
31%
kell nektek 10 litert zabáló szarokkal menőznötök, most meg sírtok mint a fürdős qrva.
2021. márc. 8. 14:11
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Az olaj világpiaci árára tényleg nincs ráhatásunk. Amire lenne országon belül, az a forint árfolyama. Lassan 370Ft egy Euro és 310 a Dodo. De az MNB semmit nem tesz. Korábbi kormányok alatt ilyenkor alapkamatot emeltek, ami visszafogta a drágulást. Az unortodox gazdaságpolitika viszont azt mondja, hogy nem kell semmit tenni, akkor se ha 1000Ft lesz egy Euro. Emögött megint van egy jó nagy adag érdek. Van akinek ez jó, de sajnos az adózott fizetésből, az adó adójának az adójával megadóztatott üzemanyagot tankoló kisembereknek nem.
2021. márc. 8. 14:20
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tom, de már kezd felbaszni. Csuda dolgok lesznek szerintem még itt az elkövetkezendő 1 évben
2021. márc. 8. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!