Tapasztaltatok trükközést a benzinkutaknál?
1. Nem tudom, hogy szoktál tankolni, de én nézem közben a kijelzőt. Így ha azt látom, hogy jóval több üzemanyag kerül az autóba (pl. egy 50 literes tankba már a 70-et is túllépem) akkor ott a helyszínen tudok szólni, hogy itt valami nem oké.
Utólag már bármit lehet mondani.
2. Lehet nem is 50 literes az a tank.
3. [link]
2022. márc. 9. 23:30
2/31 A kérdező kommentje:
Koppig szoktam tankolni. Értem én, hogy hihetetlen, de a blokkon rajta van mennyit tankoltam bele... Nem én találtam ki. És igen, 50 literes a tank. :)
Holnap már cseszheted. Sőt, ahogy elhagyod a kutat, szerintem már utána. Nem fogsz abból a pénzből semmit látni. Valószínűbb, hogy elnéztél valamit.
2022. márc. 9. 23:49
4/31 A kérdező kommentje:
Megnéztem a linket. 5 liter különbséget írnak abban a cikkben. Esetemben legalább 17 liter differencia van, ráadásul úgy, hogy nem csontszáraz tankkal tankoltam... Tehát jó esetben 20-25 liter differencia. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy ennyire túl lehet tankolni egy autót. Ez majdnem egy fél tanknyi üzemanyag!
Nincs lehetőség trükközésre. A kútoszlopok mérőberendezései hatóságilag szigorú rendszeres ellenőrzés alatt van, ill. a mérőkhöz való hozzáférés hatóságilag van lezárva. Műszakilag nem lehetséges az idegenkezű beavatkozás.
A gépkocsi tankokat meg a biztonság miatt nagyobbra tervezik és gyártják, a gépkönyvben pusztán egy névleges érték szerepel, a tényleges térfogat 30%-al is nagyobb lehet.
2022. márc. 9. 23:50
2022. márc. 9. 23:51
7/31 A kérdező kommentje:
VHogy lehet hogy ez még mindig uj valakinek, hogy nem egy autónál sokkal több is belemegy mint amennyi papíron belefér.
Amúgy ha nem hiszed vigyél oda egy 5 literes kannát és töltsd meg, 5 liter lesz az amennyit kiír.
2022. márc. 10. 06:15
Mérésügyi hivatalnál tudsz bejelentést tenni, többre mész vele mintha az alkalmazottakkal kezdesz el vitatkozni. Amúgy simán megy bele több, például egyik ismerősöm Mercijébe 70 literes a tank de plusz 15 litert bele lehet még tuszkolni. Tágulisá tartály, csőrendszer, mind el nyel plusz pár litert.
2022. márc. 10. 06:46
Kérdező, ez annyira, de annyira könnyen ellenőrizhető , hogy nincs az az idióta vagy elkeseredett tulajdonos, aki ilyen be merne vállalni. Ha te trükközni akarnál, őszintén bevállalnád, hogy bármikor megjelenhet egy átlagos figura, aki egyszer csak közli, hogy akkor itt most ellenőrzés van - és pillanatok alatt megtölt egy 5 literes hitelesített mérőtartályt, a kútoszlop on meg 6.8 liter szerepel. Ennyi. Fél perc és bukó. Sok milliós bukó. Te ezt megcsinálnád?
2022. márc. 10. 06:47
Kapcsolódó kérdések: