Hogy mentettétek volna a helyzetet?
Miután padkára megy az autó, lassan lehet csak visszahozni, ezt hallottam. Miért dobja így meg ha gyorsan akarja visszatenni az ember?
https://www.youtube.com/watch?v=F19Isf75hBw
"Nem az volt a kerdes, hogy mikent kell megelozni a bajt!"
A kérdés az volt, hogy mentettük volna a helyzetet.
Ezt a helyzetet csak úgy lehet menteni, hogy elő sem teremted.
Előrelátó vagy, használod az agyad és annak megfelelően közlekedsz.
Onnantól, hogy megcsíped a padkát, megcsúszik az autó és elkezd dolgozni a fizika, vesztettél.
Még az autósportokban is ez az a szituáció, ahol a legjobbak is eldobják a gépet egy pillanat alatt.
"Nem az volt a kerdes, hogy mikent kell megelozni a bajt! Hanem ha mar megtortent (padkara ment az auto), akkor, hogy kell menteni."
Az előttem szólók véleményével ellentétben nem csak az őrülten száguldozókkal, hanem bárkivel előfordulhat, hogy patkára hajt. Pl. elbambul egy kicsit vagy valaki szabálytalanul előz szemből és azonnal le kell húzódnia, hogy ne ütközzön frontálisan.
Szóval a kérdés jogos.
A válasz benne van a 2-es hozzászólásomban: Egyenes kormánnyal és fékezés nélkül lassítani kell és csak kis sebességnél kell megkisérelni az útra való visszatérést.
Egyébként a videoban is az történt, amit a 2-esben leírtam. A fickó erősen balra tekert kormánnyal ugratott vissza az útra. Annyi különbséggel, hogy még jobbra tudta fordítani a kormányt a balra lefutás előtt, de ez túl sok volt túl sokáig és ezért jobbra szaladt le a fák közé.
"A fickó erősen balra tekert kormánnyal ugratott vissza az útra."
Csak mellékesen megjegyzem, még véletlenül sincsen balra tekerve a kormány, egyértelműen végig jobbra kormányoz onnantól, hogy megcsípte a padkát.
"Csak mellékesen megjegyzem, még véletlenül sincsen balra tekerve a kormány, egyértelműen végig jobbra kormányoz onnantól, hogy megcsípte a padkát."
Akkor azért változtatott irányt, mert tiszta erőből elkezdett fékezni. Az út erősebb tapadása balra vitte az autót. Az erős fékezés sem jó. Azt is írtam.
"Akkor azért változtatott irányt, mert tiszta erőből elkezdett fékezni"
Ne haragudj már, de azzal kezdted, hogy meg sem nézted a videót, csak vaktában osztod az észt, hogy "azért mert".
Miközben itt szemmel láthatóan még véletlenül sem az történt amit leírsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!