Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kuplungtárcsa csere után fél...

Kuplungtárcsa csere után fél évvel megint csúszik a kuplung?

Figyelt kérdés

Fél éve cseréltettem és nem kaptam meg az újnak a dobozát, se a régit. A számlán is csak "anyag" szerepel.

Lehetséges hogy használtat raktak bele vagy valami szart?

2022. febr. 22. 05:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, 2003-as opel vectra C.
2022. febr. 22. 13:20
 12/16 krwkco ***** válasza:

Én itt munkahengert látok (ha erről a motorról van szó), vagyis hidraulikus.

[link]

Azon nem szokott állítási lehetőség lenni. Viszont a kuplungszerkezetben van egy kis automata állító racsniszerűség.

Szerkezetet is cseréltek? Mert ha nem, akkor lehet, hogy nem állították vissza, vagy egyéb okból nem működik.

De egészen más is lehet a baj.

2022. febr. 22. 13:31
 13/16 A kérdező kommentje:

Voltam szerelőnél aki azt mondta hogy jó a kuplung. Azt mondta ne akarjak legyorsulni kis turbódízel autókat és mert a nagy benzines autók 3000-5000 fordulat körül húznak a legjobban.

Cserére amúgy 120 ezret mondott, de azt mondta ő hozzá se nyúlna mert minden frankó. Előző helyen 230-at fizettem szóval az ár mindenképp sok volt.

Köszönök minden választ, úgy tűnik akkor csak én találom gyengének a gyorsulását.

2022. febr. 22. 19:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk igen, a megcsúszást elég könnyű felismerni, motor felbőg felengedett kuplungnál de az autó nem gyorsul.

Ha viszont felengeded a kuplungot, gázt adsz és nem gyorsul, de nem is bőg fel a motor akkor minden rendben, csak gyenge a motor.

2022. febr. 22. 20:19
 15/16 A kérdező kommentje:
Felbőg a motor, mégis azt mondta hogy jó a kuplung.
2022. febr. 22. 23:55
 16/16 krwkco ***** válasza:

A fordulatszám és a sebesség mutatót kell nézni. Ha egyszerre mozognak, nincs baj.

Ha kuplung-felengedés után, nagy gáznál először felmegy a fordulatszám és a sebesség csak késve követi, akkor csúszik a kuplung.

2022. febr. 23. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!