Kuplungtárcsa csere után fél évvel megint csúszik a kuplung?
Fél éve cseréltettem és nem kaptam meg az újnak a dobozát, se a régit. A számlán is csak "anyag" szerepel.
Lehetséges hogy használtat raktak bele vagy valami szart?
Én itt munkahengert látok (ha erről a motorról van szó), vagyis hidraulikus.
Azon nem szokott állítási lehetőség lenni. Viszont a kuplungszerkezetben van egy kis automata állító racsniszerűség.
Szerkezetet is cseréltek? Mert ha nem, akkor lehet, hogy nem állították vissza, vagy egyéb okból nem működik.
De egészen más is lehet a baj.
Voltam szerelőnél aki azt mondta hogy jó a kuplung. Azt mondta ne akarjak legyorsulni kis turbódízel autókat és mert a nagy benzines autók 3000-5000 fordulat körül húznak a legjobban.
Cserére amúgy 120 ezret mondott, de azt mondta ő hozzá se nyúlna mert minden frankó. Előző helyen 230-at fizettem szóval az ár mindenképp sok volt.
Köszönök minden választ, úgy tűnik akkor csak én találom gyengének a gyorsulását.
Mondjuk igen, a megcsúszást elég könnyű felismerni, motor felbőg felengedett kuplungnál de az autó nem gyorsul.
Ha viszont felengeded a kuplungot, gázt adsz és nem gyorsul, de nem is bőg fel a motor akkor minden rendben, csak gyenge a motor.
A fordulatszám és a sebesség mutatót kell nézni. Ha egyszerre mozognak, nincs baj.
Ha kuplung-felengedés után, nagy gáznál először felmegy a fordulatszám és a sebesség csak késve követi, akkor csúszik a kuplung.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!