Kuplungtárcsa csere után fél évvel megint csúszik a kuplung?
Fél éve cseréltettem és nem kaptam meg az újnak a dobozát, se a régit. A számlán is csak "anyag" szerepel.
Lehetséges hogy használtat raktak bele vagy valami szart?
A kuplung nem az idő függvényében öregszik, ezért a "csere után fél évvel" meghatározásnak nincs műszaki tartalma.
Hány km, milyen környezet (város, országút, autópálya), van-e meredek emelkedős garázskihajtás, mennyire csúsztatja a vezető a kuplungot, menet közben a pedálon tartja-e a lábát? Ezek befolyásolják a kuplungtárcsa élettartamtát. És lehet, hogy a válaszok között meg is van a megoldás.
-Utcán parkol az auto.
-1.8-as benzines opel vectra.
-Emelkedő nincs, főleg helyi bevásárlásra és melóba járásra van használva és évente 6-7 hosszabb útra.
-Nem tartom a pedálon a lábam.
-Az előző kuplungcsere után odafigyelek a csúsztatásra mégjobban. Akkor budán mászkáltam napi szinten, az betett neki. Azóta nem járok budára.
-Általában farral parkolok tolatva, ilyenkor a kuplunggal manőverezek mert egyébként 20-al kellene tolatnom. Emelkedőn nem szoktam kuplunggal megtartani az autót.
-Kb 10.000 km ment bele a fél év alatt, szóval ez se nagy mennyiség.
"Lehet csak állítani kellene rajta."
Ez tényleg jó ötlet. Ha bowdenes a kuplung.
Bowdenes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!