Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyhuzamban mi volt a leghossz...

Egyhuzamban mi volt a leghosszabb táv amit megtették autóval vagy motorral? Mennyi időbe telt és hány km volt?

Figyelt kérdés

Hogy bírtad és milyen élmény volt?

Konkrétan milyen járművet használtál?

2022. febr. 18. 12:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

2009 körül mentünk Szatmárnémetiből Liszabonba. 3500 km körül van a táv, egyirányba. Nyilván 2 sofőr voltunk, 4-5 óránként váltottunk, de én többet vezettem, mert én olyan vagyok, hogy nyugodtabban ülök a kormánynál, mint utasként. Egy 2.5 TDI hosszú kivitelű VW LT-vel mentünk, rövid váltóval, már a 100-110 km/h is sok volt neki néha. Elindultunk hajnalban ilyen 3-4 óra körül, és másnap késő este értünk oda, 16-18 órát mentünk naponta, és éjszaka megálltunk Olaszországban aludni néhány órát valakinél. Ugyanígy visszafelé. "Románok" vagyunk, nyilván tudjátok, hogy errefelé az ilyesmi általános, hogy dolgozok délután 5ig, aztán Londonban beülsz az autóba délután, és egy seggel haza Romániáig, ez teljesen általános :D De a 2000res években sok román dolgozott Portugáliában, akkor nagyon sokan járták ezt az utat, ismerek több olyan embert, aki Románia - Portugália távot egy seggel lenyomta, csak pisiszünetekkel. Mondjuk más idők voltak, 2000-res évek végén jobb autóval simán végig tudtál menni 200 feletti tempóval Magyarországon, Szlovénián és Spanyolországon keresztül is.

Egyébként én azóta is szinte havonta megteszek 1200-1500 km-s utakat, imádok vezetni. Volt mindenféle autóm, sokat jártunk furgonokkal is, főleg LT-kel, Sprinterekkel, de mostmár csak személyautóval járok, 3.0 TDI A6os Audival, ezzel kellemes nagyon. Egyszer voltam nagyon fáradt, egy péntek délután egy nagyon hosszú hét után (éjszaka alig tudtam aludni), azonnal ki kellett indulnom Stuttgartba, neki az éjszakának, 1300 km volt az nekem. Akkor történt meg az, ami velem nagyon ritkán, hogy nem tervezetten Linz előtt azonnal ki kellett álljak egy szar parkolóba aludni, mert éreztem, hogy azonnal elalszok, pofoztam magam és kidugtam a fejem az ablakon, hogy elérjek egyben a parkolóig, olyan állapot kapott el hirtelen. Szerintem akkor voltak mikroalvások is, kimaradt szakaszok. De utána teljesen jól bírtam, 40 perc alvás csodára képes olyankor.

2022. febr. 18. 14:15
 12/21 Beviz Elek ***** válasza:
48%
1800km, a megszakítás 2 tankolás és a Dover-Calais komp volt, mindezt úgy hogy korán keltem, elmentem dolgozni, majd munka után este indultam el a 20-21 órás útra. Ezután még néhányszor megcsináltam úgy az utat hogy egyszer megálltam 1-2 órát aludni, de elég volt ebből. Ha lesz egy pályán minimum 300km-t tudó elektromos autóm akkor megyek autóval, ha nem akkor repülővel.
2022. febr. 18. 14:19
 13/21 anonim ***** válasza:

1320 km, de az országon belül volt. Több címem volt akkor előszőr és utoljára mentem annyit.

Opel Astra G-vel

2022. febr. 18. 14:41
 14/21 anonim ***** válasza:

2002-ben Budapestről Zürichbe, egy 1.8d Forddal, max 90km/h-val.

Azt hiszem még arra se volt erőm, hogy egy kutyasátort felállítsak, gyakorlatilag a derekamra kötöttem, és úgy aludtam a fűben vagy 14 órát.

2022. febr. 18. 14:41
 15/21 anonim ***** válasza:
8-10 óra vezetés után a motorzaj és a kerékzaj fáraszt, és ez csak egyre rosszabb.
2022. febr. 18. 15:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Napi 16 órázás busszal (sofőrként). Éveken keresztül.

Nem normális ez sem, de a többiek átélt élményei sem.

2022. febr. 18. 17:23
 17/21 anonim ***** válasza:

istanbul - budapest,

Lefkada - budapest

Riga - Budapest

Dönteni azért nem tudok mert mindegyik 15-16 óra menetidő volt az eltérő távok ellenére is.

2022. febr. 18. 17:25
 18/21 anonim ***** válasza:
Pécs-Pest :D friss jogsival(1napos jogsi) 1997-es suzukival(swift) majd leszakad a derekam :D
2022. febr. 18. 18:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Budapest-Köln 1155km egyhuzamban. 1994-es Suzuki Swift 1.3 sedan, fárasztó volt, de nem ez volt durva. Este megérkeztünk, szálláson aludtunk, másnap állásinterjú, majd este indultunk is vissza Budapestre. Ausztriánál már veszélyesen fáradt voltam, úgyhogy egy pihenőhelyen aludtam kb. 2-3orát az autóban, majd folytattuk hazáig. Kemény volt, egy full fapad suzukiban.
2022. febr. 18. 18:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Motorral 650 km, Mostar-Budapest, de nem emlékszem, mennyi idő alatt, nagyjából reggel 9től este 6ig. Hosszabb túrákra általában a barátnőmmel megyek, aki kevésbé szereti az egésznapos motorozást. Motorral nagyjából 70-100%-kal nagyobb a fáradás, mint kocsival. Fület ostromló szélzaj (amióta rendes füldugót használok, sokkal kevésbé fáradok), testet érő szélnyomás, aminek derékból ellent kell tartani a legtöbb motoron, főleg ha sokat akarsz menni aznap, azaz autópályán mész 130-cal, egyéb időjárási tényezők (nap, hideg-meleg stb), a folyamatos mikro-egyensúlyozás, ami ugyan tudattalan, de hozzájárul a fáradáshoz, valamint a motorozás adta egyéb veszélyeket ellensúlyozandó folyamatos, emelt szintű koncentráció az oka annak, hogy sokkal fárasztóbb.

Egyedül szerintem tudnék menni 1000 km-t is, max 1100-at talán, de ehhez van egy elég alkalmas túramotorom is. A kisebb motorommal szerintem nagyon max 700 lenne, de borzalmasan leszívna.

2022. febr. 18. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!