Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó Fojtás kivétel?

Robogó Fojtás kivétel?

Figyelt kérdés
Adott egy Keeway Fact 50 2ütemű robogó. Azért szeretném kérdezni ebben hol találhatók a fojtások? Variátornál nem találtam fojtó gyűrűt. Hol máshol lehet? Előre is köszi.

2022. febr. 9. 10:45
 1/9 A kérdező kommentje:
Elnézést az autocorrect javított. *"Azt szeretném kérdezni"
2022. febr. 9. 10:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy semmi ereje nem lesz ha megszünteted a fojtást?
2022. febr. 9. 13:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Úgy tudom valamivel nagyobb lesz a végsebessége. Pl variátor fojtás kivétel után többet tud pörögni. Kipufogó fojtásnál pedig jobban kipufog tehát gyorsabb lesz😅 Azért kérdeztem hol található a többi fojtás
2022. febr. 9. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem konkrétan ilyen van, de lehet a karbinál is fojtás, pl hogy anyagában elszűkül a cső egy ponton.
2022. febr. 9. 15:41
 5/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
A kétüteműnek kell a fojtás.
2022. febr. 9. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Kinaiak szeretik a cdi fojtást.
2022. febr. 9. 17:21
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

#5 Nemigazán. A kihegyezett tuningolt 2t motorokban nemigazán van fojtás, csak minimális a kipufogóban(bár ha rezó van rajta akkor az sem), illetve a karbi előtt amennyit a légszűrő ad, de ez utóbbit is szeretik minél inkább lecsökkenteni.

A fojtásokat 2 dolog miatt teszik be a gyártók 1 részt hogy a végsebességet/teljesítményt csökkentsék, hogy ne tudj csak úgy véletlen a megengedettnél többel menni.

Másrészt mostanában a kibocsátási normák miatt, mert bizony ma már ezek is szabályozva vannak (még a láncfűrészek is).

Ha kiszeded belőle a fojtásokat nő a végsebesség, illetve a teljesítmény, persze mint mindent ezt is ésszel kell, nem elég egy dolgot kiszedni, illetve pl kipufogónál nem elég csak a belét kiszedni, hanem kell a rezó.

De csak egy példa hogy értsd a simson s51-(gondolom neked is volt még annó zsír újonnan) televolt fojtásokkal, ha kiszedegetted őket jóval erősebb lett, elbírta a nagyobb lánckereket, és megnőtt a végsebesség, vagy ha meghagytad a gyári lánckereket sokkal jobban gyorsult.

2022. febr. 9. 18:00
 8/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

#7 Igen, az N-es folytott S51-ben nem volt konfúzor, csak egy lemez 1db lyukkal + A kissúberes karbinak rövidebb volt a súber háza, így nem tudtad teljesen kinyitni a torkot.

Ha lecserélted egy B-s kipurofógra és egy Nagysúberes karbira sokkal jobban ment. Nekem csak egy Starom és egy Yamaha Mint robogóm van, de például ha a Starból kivettem a furulyát csökkent padon a nyomatéka alacsony fordulaton, cserébe később gyengült el.

Szerencsére már egy 5 felömlős, membrános henger van rajta, elektromos forgattyúsház befecskendezéssel (Nem lehet mindig karbizni) és egy jeladós gyújtással. A rezónak is van egy bizonyos fojtása egyébként, hiszen normál légköri nyomáson nem állnak elő a gázlengések.

Hidd el, kell a folytás.

2022. febr. 9. 20:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Te most egy szoci retket hasonlítasz egy mai rotyesz hengeréhez? Ég és föld a kettő vezérlese. 🤣
2022. febr. 9. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!