Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha magyarországon max 130...

Ha magyarországon max 130 km/h val lehet menni akkor miért nem csinálják azt hogy az összes autó kivétel nélkül ne tudja át lépni a 130 at?

Figyelt kérdés

2021. jan. 26. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem mozdultál még ki kocsival mucsaröcsögéről ugye?
2021. jan. 26. 10:03
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Mi van ha más országba megyek, van ahol 140 van ahol korlátlan a sebesség pályán, mi van, ha autópályán megyek és egy balesetet csak gyorsítással tudnék elkerülni, mi van ha előzni szeretnék valaki aki 125-el megy előttem, akkor előzzem fél percig mert csak alig mehetek gyorsabban mint ő?
2021. jan. 26. 10:09
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Már tervben van, de nem csak Magyarországon, hanem EU szerte. GPS adatok alapján majd meghatározza az autó, hogy merre jár és az ott érvényben lévő sebességhatárnál nem tud gyorsabban menni. Ha valamiért szükséges, lesz mód ezt felülírni, de folyamatos hangjelzések mellett csak.
2021. jan. 26. 10:22
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
Miert az autopalyat veszed alapul? Miert nem az 50et ? Vagy a 90 et ? Mennyien palyaznak es mennyien autocskaznak csak a vavarosban? Ez akkor nagy hulyeseg ah van. Vegyel uj autot azokon beallithato a max sebesseg. Egyszer egy előzesnel majdnem megszivtam azota sem hasznaltam se a sebesseg korlatozot sem a tempomatot.
2021. jan. 26. 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Belegondoltál, hogy ha egy kocsinak a végsebessége 130 lenne, milyen tetű módon gyorsulna 0-ról 100-ra? Vagy csak 50-re? Városban is használhatatlanul lomha lenne. Ha viszont a normális közlekedéshez elengedhetetlen 10-12 másodperc körüli 0-100-ra képes, akkor a végsebessége jóval magasabb lesz. Ezt csak elektronikus úton lehetne korlátozni, de az életveszélyes lehet. Előzöl, nagyon szoros szituáció, eltolnád 160-ig, de 130-on korlátoz, és nem férsz be, de szembe jönnek. (tudom, főúton csak 90, de a fenti szituáció lehet valós)
2021. jan. 26. 10:35
 6/11 D. Brasco ***** válasza:
67%
Ezt a pistike kérdést nyilván nagyon fontos lehet hetente kiírkálni........olvass vissza a masik 500ilyen kerdesnel.......bár valoszinuleg előrébb nem leszel vele,ennyire szűk látókör mellett......
2021. jan. 26. 10:37
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
Ezeken kívül elég gyakran lennének maximális teljesítményen az autók, ami jelentősen rövidítené az élettartamot.
2021. jan. 26. 10:38
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem szoftveres limitre gondolt a kérdező.
2021. jan. 26. 10:58
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Ha EU piacra gyártanak egy kocsit, akkor nézzenek egy nagy átlagot, és a legnagyobb korlátozáshoz (szerintem mindenhol 130... német kivétel nem érdekes most) állítsák be az autó motorjának teljesítményét. A kisteljesítményű motor is bírná, a váltóáttételezés a nem mindegy. Ha rövidebbek lennének, akkor simán meg lehetne lépni. És igen, a GPS alapú meghatározás teljesen jó ötlet lenne.

De nem fogják megcsinálni, mert akkor nem lenne kitől a sarcot behajtani egyik országnak sem.

2021. jan. 26. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Te az a fajta csávó lehetsz, aki már egy éve a boltba ment ki max, a kovid miatt. De jobb, ha bent is maradsz továbbra is, és akkor nem kell a gyorsan haladókkal foglalkoznod.
2021. jan. 26. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!