Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj mert mindig prémium...

Baj mert mindig prémium benzint tankolok?

Figyelt kérdés

Egy Hyundai i40 2.0 gdi benzines autóm van 2014-es évjáratú.

A Hyundai szervizben korábban azt mondták, ha lehet akkor tankoljak mindig prémium benzint, amit eddig meg is tettem.

Múlt héten meg voltam egy gumiszervizbe, ott a várakozás közben hallgattam egy beszélgetést, hogy hosszú távon nem jó a prémium benzin használata, de ezt már mástól is hallottam.

Itthon a neten olvasgattam már mindenféléket és már csak gyalog merek majd járni. :P

Eddig mindig OMV 100-as benzint tankoltam, mert féltem az E10-es benzintől, de most már tanácstalan lettem...

Úgy nem lehetne, ha egyszer E10-est tankolok, máskor meg prémium benzint?? Ahogyan a neten irta valami szakember. :P

"Műszakilag, technikailag nincs akadálya a mixelésnek, problémát sem okozhat a motornak, de a vegyészmérnökök egyáltalán nem látják értelmét a keverésnek, azt mondják, hogy a delikvens inkább tankoljon egyszer 95-öst, utána meg tankoljon 100-ast."

2022. febr. 7. 20:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
96%

Én is újkora óta 100-assal etetem a GDI kiát, jobb a hangja tőle, szebben jár a motor, árban 10% plusz, amit meg pont leszarok, mert ha spórolni akarok akkor megyek biciklivel :)

Meg amúgy virsliből is megveszem a 80-90%-ost, pedig ugyanúgy jóllaknék a szójás teszkóssal.

2022. febr. 8. 10:33
 22/40 anonim ***** válasza:
83%
#16 Az enyemben tobb mint tizszer annyi. Nem csodalkozom hogy kopog a motor. De 100-assal nem kopog.
2022. febr. 8. 12:15
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Amióta az új benzinek vannak,nem teszek e10-est az e46-omba,csak e5-öt.
2022. febr. 8. 13:33
 24/40 anonim ***** válasza:
6%
De e46 m3?
2022. febr. 8. 13:39
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
24-esnek:Dehogy az,egy 316i-m van csak immáron több mint 10 éve.Az magas etanol tartalom miatt nem rakok bele e10-et.
2022. febr. 8. 13:45
 26/40 A kérdező kommentje:

Én mint laikus aki nem ért az autókhoz, azt észrevettem, hogy a prémium benzinnel dinamikusabban megy az autó, azt hiszem 1 literrel csökkent a fogyasztás, csendesebben jár a motor, olajat sem eszi, bár sosem ette előtte sem.

Amikor megvettem, csak addig tankoltam 95-ös benzint ameddig be nem jött az E10-es, azóta csak prémiumot tankolok.

Szóval maradok továbbra is prémiumos. :D

2022. febr. 8. 15:42
 27/40 A kérdező kommentje:

Felpontoztam mindenkit. :)

Egyébként lány vagyok, csak nem akartam írni, mert tartottam hogy cikizni fogtok. :P :)

Köszi a válaszokat mégegyszer! :)

2022. febr. 8. 15:48
 28/40 anonim ***** válasza:
3%

"Én mint laikus aki nem ért az autókhoz, azt észrevettem, hogy a prémium benzinnel dinamikusabban megy az autó, azt hiszem 1 literrel csökkent a fogyasztás, csendesebben jár a motor..."

És vajon ha nem tudnád, hogy prémium van benne, akkor is tapasztalnád-e ezeket vagy csak "placebo-hatás"?

Csak mert feltételezem, hogy objektív teljesítmény-, fogyasztás- és zajszint mérés nem történt.

2022. febr. 8. 20:13
 29/40 anonim ***** válasza:
83%
Nem történt, de hallható hogy nem morogik a motor és jobban gyorsul. Van még kérdés?
2022. febr. 8. 20:29
 30/40 anonim ***** válasza:
23%

Látom már más is említette, de ha a placebo hatást kéne valahol bemutatni tényleg remek példa lenne erre ez a prémium üzemanyagos dolog.

Laborban nem tudnak kihozni jóformán értékelhető differenciát, de ugye emberi érzékszervekkel és mellé egy autóval ami közel sem egy laborműszeri finomságú szerkezet persze érzi mindenki.

Végül is a kutak pontosan erre építenek. Bár aztán míg mindenki a saját pénzét költi igazából édes mindegy.

2022. febr. 8. 21:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!