Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj mert mindig prémium...

Baj mert mindig prémium benzint tankolok?

Figyelt kérdés

Egy Hyundai i40 2.0 gdi benzines autóm van 2014-es évjáratú.

A Hyundai szervizben korábban azt mondták, ha lehet akkor tankoljak mindig prémium benzint, amit eddig meg is tettem.

Múlt héten meg voltam egy gumiszervizbe, ott a várakozás közben hallgattam egy beszélgetést, hogy hosszú távon nem jó a prémium benzin használata, de ezt már mástól is hallottam.

Itthon a neten olvasgattam már mindenféléket és már csak gyalog merek majd járni. :P

Eddig mindig OMV 100-as benzint tankoltam, mert féltem az E10-es benzintől, de most már tanácstalan lettem...

Úgy nem lehetne, ha egyszer E10-est tankolok, máskor meg prémium benzint?? Ahogyan a neten irta valami szakember. :P

"Műszakilag, technikailag nincs akadálya a mixelésnek, problémát sem okozhat a motornak, de a vegyészmérnökök egyáltalán nem látják értelmét a keverésnek, azt mondják, hogy a delikvens inkább tankoljon egyszer 95-öst, utána meg tankoljon 100-ast."

2022. febr. 7. 20:21
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
81%

Ha 95-ös van megadva minimumnak vagy alacsonyabb és jó bele az E10(ami biztosan jó), akkor teljesen felesleges prémiumot tankolni, pénzkidobás az egész.

Most a prémium 95-ös a legjobb választás, mert ugyanannyiba kerül mint a sima és ugye prémium. Én amióta mindenhol minden 95-ös ugyanannyi, OMV prémium 95-öt tankolok mindig. Előtte meg mindig a legolcsóbbat. Nem adhatnak rossz üzemanyagot, tehát ha majd nem lesz hatósági ár, szerintem próbáld ki az Auchan 95-öst, mert az a legolcsóbb, garantálom hogy nem fogsz teljesítmény változást észlelni.

2022. febr. 7. 22:09
 12/40 anonim ***** válasza:
81%
#7 nem kell mindig bekapcsolt ALS-el meg rajtprogrammal járni. ;)
2022. febr. 7. 22:17
 13/40 A kérdező kommentje:

12: Azt se tudom mi az az ALS, de megnéztem a neten. :D

Azt hiszem talán az enyémben nincs. :P

Szerintem továbbra is prémiumot tankolok. :)

Köszi a válaszokat! :)

2022. febr. 7. 22:54
 14/40 anonim ***** válasza:
63%
Igazából teljesen fölösleges, amúgy ha valóban annyival jobb lenne akkor nem írnának mindent feltételes módban róla a reklámokban, simán azért mert akkor már rég szétperelték volna őket, hogy nem jött az ígért eredmény.
2022. febr. 7. 23:12
 15/40 anonim ***** válasza:
79%
Akkor jo a 100 oktanos benzin, ha a sokat futott motorod 95-ossel mar koporaszik es nem tud tovabb kompenzalni a vezerlo. Az en automban nagyon sok km van, 95-os benzinnel (a premiummal is) csorognek a dugon a gyuruk, 100-assal csondben van, semmi csorges.
2022. febr. 8. 00:16
 16/40 A kérdező kommentje:
Az enyémen 105 ezer km van.
2022. febr. 8. 00:31
 17/40 anonim ***** válasza:
88%
Nekem i30-am van (135.000 km) és sajnos a 95-össel gyakran három hengerezve indul, több márkát is kipróbáltam. A 100-assal, kúttól függetlenül, sosem fordul elő. Ezért én ezt választom, ha drágább is.
2022. febr. 8. 06:17
 18/40 anonim ***** válasza:
62%

Ez butaság, nem árt a prémium benzin. Tankolhatod azt.

Az már más kérdés hogy a gépjárműved motorját úgy programozták hogy az előírt üzemanyaggal működjön. tehát ha eu-ban E10 az elterjedt akkor arra. A szoftver leköveti a változást és elmegy másik anyaggal, tehát e5el is és hasonló.

Ellenben felesleges. nincsenek érzései az autónak nem érzi finomabbnak a benzint. Az otthonod többet ér mint az autód azt ott se kenegeted csoda festékkel a falat hogy jót tegyél neki, nem szeded le a tetőt néha hogy pihenjen a fal ami tartja..

Mert nem kell. Itt is haszna nincs a prémium benzinnek, sőt nem is tud mit kezdeni a 100as benzinnel.

Ettől függetlenül beleteheted, baja nem lesz.

2022. febr. 8. 06:57
 19/40 anonim ***** válasza:
70%
Én csak azért veszek 100ast mert picivel dinamikusabban megy az autó és nem morog a motor mint az e10től. 350e km van benne. Már több mint 1éve csak omw max motion. Nem hiszem hogy árt neki.
2022. febr. 8. 08:24
 20/40 anonim ***** válasza:
77%

Ha ez ember megél a teszkós párizsin is, akkor ha megteheted hülyeség és pénzkidobás szavas-sztéket enni?

Én is mindig prémiumot tankolok. Nem várok tőle +100 lóerőt, se 2 literes fogyasztást. De a mostani árak és az autó össz fenntartásához képest már az a pár tízforintos felár szerintem nem oszt nem szoroz. A saját pénzemet költöm, amiért a munkahelyemen megdolgozok. Nem loptam és nem is ajándékba kapom senkitől. Akkor nem értem miért fáj egyeseknek, a lepontozóknak, hogy más a saját pénzét mire költi... Aki spórolós, tankoljon alapot, nincs ezzel semmi gond, nyilván azzal is üzemelni fog az autó.

2022. febr. 8. 08:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!