Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » W123 és W201 Mercedeseknél...

W123 és W201 Mercedeseknél mennyi az átlag kötelező költség?

Figyelt kérdés

A W123 és W201 Benzekről érdekelne, hogy fenntartani, forgalomban tartani kb. mennyire jön ki évente.

Ebbe beleértek kötelező biztosításokat, esetleges szervíz köröket, tankolásokat (mindkettő esetében a nagyobbacska dízel kivitelek érdekelnek, így W123-nál 200D, 300D és W201-nél 190D, 200D) és más efféle.

Ha szempont: napi használós autóként érdekelne az autó, (kis)városi-elővárosi járkálósnak, évente legfeljebb két-három nagyobb úttal.

Előre is köszönöm a válaszokat! (És mielőtt előkerülne, nem, nem érdekel más autó, csak ez a két típus konkrétan.)

2022. febr. 6. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A kötelezőt a saját adataiddal kikalkuláltatod, erre nem találsz magadnál alkalmasabbat. Az üzemanyagköltséghez a várható futásteljesítményt beszorzod 6-10 literrel.

A szervízköltség megjósolhatatlan, de ha jó állapotba akarod hozni és tartani, akkor sok lesz.

2022. febr. 6. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Ezek már oldtimer korban vannak, nagyon változó a fenntartásuk.
2022. febr. 6. 21:28
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Utángyártott alkatrészek filléresek, gyáriak már drágábbak és sokszor nehezen beszerezhetők. W123 egy nagyon stabil viszonylag egyszerű technika, olcsón fenntartható, csak kell találni egy normális állapotút. W201 viszont jobb napi használatra.
2022. febr. 6. 21:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm Hármas!

És a W201 a W123-hoz képest mennyire stabil?

2022. febr. 6. 22:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Kettes, igen, erre számítottam. Mondjuk meglep, hogy még átlagba sem vonható.
2022. febr. 6. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem az is bőven stabil, viszont némileg kisebb, de már jobb a futóműve, illetve jobban inkább mai autós a vezetése mint oldtimeres (w123 jobban az).
2022. febr. 6. 23:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Amíg megvolt, a W124-esem évente átlagosan 500.000 Ft-ot emésztett fel, biztosításon és üzemanyagon kívül.
2022. febr. 7. 06:55
 8/9 anonim ***** válasza:
95%

123-asnál inkább a vételár lesz necces, ha jó állapotút akarsz venni.

Ott mindenképp a 3000-es dízelt ajánlom, viszont nem napi használós autónak!!!!

Nagy, nehéz, lomha és egy szép állapotút kár napi szinten nyúzni.

A 190-es valóban kisebb jóval, és ugye csak egy kaszni van, nincs kétajtós sem kombi változat csak sedan. Csomagtartó nem nagy, hátsó ülésnél a lábtér kifejezetten pici, viszont marha kényelmes és nagyon jó az úttartása, keveset fogyaszt mert ez már könnyebb mint a 123-as.

200D alatt nem tudom mit értesz a 190 alatt :D Van 2000-es dízel, 2,5-es és 2,5-es turbó dízel.

Nekem 2,5-es dízel van, imádom.

Fenntartása filléres dolog, nem drágák az utángyártott jó minőségű alkatrészek sem, de a bontottak is olcsók.

123-as már ebből a szempontból drágább fenntarthatóságú + többet is fogyaszt a + súly miatt.

Nagy vágyam egy 123 kombi 3000-es dízel de szerintem ezt az álmom el kell engedni mert nincsenek millióim rá, annyira felment az áruk.

+ az már tényleg alkalmatlan napi használósnak.

A 190-essel már bejártam az országot keresztül kasul, nincs vele gond... kicsit lomha, ezzel együtt kell élni :)

2022. febr. 7. 14:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nyolcas!
2022. febr. 7. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!