W123 és W201 Mercedeseknél mennyi az átlag kötelező költség?
A W123 és W201 Benzekről érdekelne, hogy fenntartani, forgalomban tartani kb. mennyire jön ki évente.
Ebbe beleértek kötelező biztosításokat, esetleges szervíz köröket, tankolásokat (mindkettő esetében a nagyobbacska dízel kivitelek érdekelnek, így W123-nál 200D, 300D és W201-nél 190D, 200D) és más efféle.
Ha szempont: napi használós autóként érdekelne az autó, (kis)városi-elővárosi járkálósnak, évente legfeljebb két-három nagyobb úttal.
Előre is köszönöm a válaszokat! (És mielőtt előkerülne, nem, nem érdekel más autó, csak ez a két típus konkrétan.)
A kötelezőt a saját adataiddal kikalkuláltatod, erre nem találsz magadnál alkalmasabbat. Az üzemanyagköltséghez a várható futásteljesítményt beszorzod 6-10 literrel.
A szervízköltség megjósolhatatlan, de ha jó állapotba akarod hozni és tartani, akkor sok lesz.
Köszönöm Hármas!
És a W201 a W123-hoz képest mennyire stabil?
123-asnál inkább a vételár lesz necces, ha jó állapotút akarsz venni.
Ott mindenképp a 3000-es dízelt ajánlom, viszont nem napi használós autónak!!!!
Nagy, nehéz, lomha és egy szép állapotút kár napi szinten nyúzni.
A 190-es valóban kisebb jóval, és ugye csak egy kaszni van, nincs kétajtós sem kombi változat csak sedan. Csomagtartó nem nagy, hátsó ülésnél a lábtér kifejezetten pici, viszont marha kényelmes és nagyon jó az úttartása, keveset fogyaszt mert ez már könnyebb mint a 123-as.
200D alatt nem tudom mit értesz a 190 alatt :D Van 2000-es dízel, 2,5-es és 2,5-es turbó dízel.
Nekem 2,5-es dízel van, imádom.
Fenntartása filléres dolog, nem drágák az utángyártott jó minőségű alkatrészek sem, de a bontottak is olcsók.
123-as már ebből a szempontból drágább fenntarthatóságú + többet is fogyaszt a + súly miatt.
Nagy vágyam egy 123 kombi 3000-es dízel de szerintem ezt az álmom el kell engedni mert nincsenek millióim rá, annyira felment az áruk.
+ az már tényleg alkalmatlan napi használósnak.
A 190-essel már bejártam az országot keresztül kasul, nincs vele gond... kicsit lomha, ezzel együtt kell élni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!