B kategóriás jogosítványnál az elsősegély vizsga letételéhez kötelező elvégezni előtte a tanfolyamot, vagy csak simán elmehetek rögtön vizsgázni is?
Figyelt kérdés
2022. jan. 30. 14:42
1/8 anonim válasza:
Hát mivel az oktatást az iskola adja (legalábbis nálam így volt, nem tudom ez általános-e, vagy hogy azóta változott-e), nekik fizetsz, ezért kizártnak tartom, hogy csak úgy elengednék. Max talán akkor, ha az oktatást ugyanúgy kifizeted, csak nem jelensz meg.
2/8 anonim válasza:
Kötelező. Kivéve talán ha egészségügyi végzettséged van alapból.
3/8 anonim válasza:
A vizsgához nem kötelező a tanfolyam.
Persze ha az iskolával kötött szerződésedben szerepel, hogy részt veszel az ő elsősegély tanfolyamukon, akkor mondhatjuk, hogy "kötelező".
4/8 anonim válasza:
"A közúti elsősegélynyújtó vizsga előtt kötelező tanfolyamon részt venni.
TÉVHIT, mert a vizsgán bárki részt vehet, akinek van érvényes arcképes igazolványa (diák, személyi, útlevél, stb.) és befizette a vizsgadíjat (esetleg mentesül a vizsgadíj befizetés alól). A vizsga nem tanfolyamköteles."
5/8 anonim válasza:
#4 De ez nem veszi figyelembe azt, amit #3 mondott. Ez általánosságban beszél, míg a kérdés konkrétan a jogosítványszerzés folyamatára vonatkozik, ahol szerződés szerint biztos vagyok benne, hogy kötelező. Nem a jogszabályok követelik meg, hanem az iskola.
6/8 anonim válasza:
Nem kötelező hozzá a tanfolyam, de én erősen ajánlom. Most pénteken vizsgáztam, előtte 10 nappal voltam tanfolyamon. Körülbelül mindent ott tanultam meg, és így nem kellett utólag összeszedni a dolgokat. Utóbbi már csak azért is nagy előny, mert egy-két év leforgása alatt rengeteg dolog változik, a tanfolyamon pedig mindig a legfrissebbet adják át neked. Én a Vöröskeresztnél végeztem a tanfolyamot.
7/8 anonim válasza:
Nem voltam előtte tanfolyamon, de én előtte versenyekre jártam évekig elsősegélyből. Vizsgázni mentem csak el. Ha semmi fogalmad nincs róla, akkor inkább menj el egy tanfolyamra, de kötelezőnek nem kötelező.
8/8 anonim válasza:
nem minden autósiskola kötelez tanfolyamra (pl. webjogsi sem), a vöröskeresztnél magamnak kellett elintéznem, hogy én szeretnék, de nem volt kötelező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!