Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szívó benziből, turbós?

Szívó benziből, turbós?

Figyelt kérdés
Engem az érdekelne hogy lehet e kivitelezni elektronika nélkül vákumos rendszerrel turbósítani egy szívó benzint? Az elmélet része érdekel.

2022. febr. 1. 10:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

jaaa, akkor csináld meg. :D :D

Játszós autót? egyháromból.. aha.. :D

Nincs több kérdésem, a tanú elmehet. :)

2022. febr. 1. 12:28
 12/18 A kérdező kommentje:

Most lehet itt gúnyolódni de se pályázni nem szeretnék vele sem gyorsulásra járni… ez egy spontán jött dolog van a műhelyben egy motor már vagy egy éve csak ott áll nem értem miért lenne kötelező mindjárt egy 2jz-t csinálni…

Hétvégente tökéletes el hülyéskedni az az 1.3.

2022. febr. 1. 12:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Bármi tökéletes tud lenni, ha ismered a határait, de tapasztalatból mondom, hogy hamar kevés lesz... akkor meg már jobb, ha eleve nagyobb potenciállal rendelkező motort választ az ember.

Szvsz 1.6 alatt nem éri meg tuningolni.

A legolcsóbb még értelmes ECU a Megasquirt, de nagy szívás is van ám vele, mire azt felprogramozza valaki... ha egyáltalán találsz olyat. Ez is olyan 200ezer. A legjobb ár/érték arányú pedig a VEMS, na az kb. 500ezer. Ja, és még ezekhez jön a programozás, ami min. 50ezer.

A turbó még oké, hogy van, de kell leömlő is a kocsira, és azt össze is kell hozni a kipufogóval. Az se 2 forint. :) Egy leömlő mondjuk 80ezer, majd egy 50-esért összefoldozzák a kipuffal. És most elég olcsó árakat mondok ám!

Az 1.3-as szívó mennyi? 75le? Na ha ezt megfújod az általad mondott 0.5barral (0.8 esélytelen gyári motorral), lesz mondjuk egy 100le körüli autód. Mint egy jobb 1.4-es szívó. :)

2022. febr. 1. 12:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha meg játszós autó és egyszerűbbet akarsz, akkor inkább kompresszor. Egy 1.3-as motorra tökéletes az AMR500-as supercharger. Az is tud 0.5-bart, nem kell leömlőt, kipufogót berhelni. Maga a kompi kb. 50ezer + postaköltség az Aliexpressen vagy Ebayen.

Vagy nitro szett. 300ezer egy számítógépes verzió. 2,5 óra alatt berakják és ha megy a nitro, kapsz +30le-t. Vagy +50-et, bár szerintem azt már nem bírná el az 1.3.

2022. febr. 1. 12:46
 15/18 anonim ***** válasza:
És továbbra is ott lenne a kocsi, mint egy jobb 1.4-es szívó. :)
2022. febr. 1. 12:47
 16/18 A kérdező kommentje:
Itt nem arról van szó hogy egy 1.4 erősebb… annyi hogy akarunk csinálni belőle valamit. Hogy mi rakjuk össze mi csináljuk meg… a feeling kell hogy csináltunk egy turbós motort ez nem a lóerőkröl szól.
2022. febr. 1. 13:01
 17/18 anonim ***** válasza:

azért gúnyolódok mert okosabbnak gondolod magad. :)

Azért mondtam hogy akkor csináld meg. Én csináltam már, mondjuk az azóta is megy. :)

2022. febr. 1. 13:36
 18/18 A kérdező kommentje:
De nem érted itt egy játszós autóról van szó ami szarrá lesz rúgva… ha tartóst és szépet szeretnék csinálni akkor nem ott kezdem hogy az otthoni maradék cuccokból állok neki össze heftelni. Akkor terszészetesen nem sajnálnám bele ölni a pénzt persze az is tervben van egy 328ci szeretném össze rakni egy stage 3 rendszerrel. Na ott kell igényesnek lenni nem pedig egy sarokban talált 1.3-al
2022. febr. 1. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!