Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek amit nem...

Milyen autót vegyek amit nem pár évig csak kötelező szervízbe kell vinni?

Figyelt kérdés

17 Ben vettem egy használt turbos Renault sceniket 2013(70 000 km volt bennel, motor kettőstömegű csere és turbó felújítás után meguntam a folyamatos hibakódokat.

2019 ben, vettem egy új 0 km-es egyszerű 1.4 szívóbemzin fiat tipot, másodszorra cserélték a kuplungot, eszi az olajat, 0.5l /1000 km, tavaly eltört a gázpedál...

Mit javasoltok ha a kényelem, teljesítmény,komfort már nem számít csak szeretnék úgy elindulni hogy nem kell az automentő számát fejből tudni?

Évi 30 000 km, ebből kB 5000km város, 10 autópálya a maradék falvak között ingázás.

7M nál följebb nem szeretnék menni.

2022. jan. 31. 19:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem i30 kombi van. Mondjuk még 1.4-es szívó benzines, most már nem árulják. De mint autó szerintem nagyon pöpec.
2022. jan. 31. 20:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Suzuki.
2022. jan. 31. 21:01
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Nekem I20 benzines van, nem is újonnan vettem, 3 éves volt, most lesz 10 éves, 75e van benne, eddig egy szivárgó benzincsövem volt más semmi.

Évente, ezeket már én csinálom: motorolaj, szűrő csere (8e-ként), fékbetét, 2*, de a második igazából felesleges volt, de ha már összekoszoltam magam, miért ne, fékpofa még eredeti, de volt fékolaj és hűtőfolyadék és gyertya csere, ezeket el szokták hanyagolni, más semmi.

Sem olajat, sem vizet nem fogyaszt..

2022. jan. 31. 21:05
 14/18 anonim ***** válasza:
41%
Jól bele választottál. Amúgy ufó civic.
2022. jan. 31. 21:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Suzuki vsgy Toyota szívóbenzines.
2022. jan. 31. 22:40
 16/18 anonim ***** válasza:
72%
De várjatok már, 2 év alatt 2x ment tőnkre a kuplung, és eltört a gázpedál is... Csak én érzem úgy, hogy nem az autóval van itt a baj? Plusz a Renaultban is a kettőstömegű ment szét, nagyon gyanús nekem, hogy a vezetővel is akadnak gondok.
2022. febr. 1. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:
16os! Vannak autók amit ha folyamatosan nyüstölsz se áll meg állatad csak hamarabb megy tönkre, de ennyire nem szopat le.
2022. febr. 1. 15:10
 18/18 anonim ***** válasza:

Japánok közül kizárólag nissan, toyota esetleg honda pl: qashqai j10, mert egyáltalán nem rozsdásodos fajta, stabil motorokkal van szerelve, jó autó. Alkatrész olcsó hozzá.

Toyota már jobban rozsdásodós, de még nem vészesen. Mai motorjai már nem olyanok, mint régen. Hibridek, amik jók. Pl: Prius 2

Honda elég rozsdásodós, így osztrákot, németet nem vennék. Kizárólag magyart. Turbós 1.5 motorja hamar széthullik, nem jól húzták le a vezérműtengelynél a csavarokat és szétmehet emiatt a motor. Sima szívóbenzinesek jók, esetleg dízel 1.6, 2.2, reszecskeszűrőjével lehet szívni, ha sok rövid távot mész. Alkatrészek, főleg a gyáriak nagyon drágák. Szóval nálam japánba a Nissanok a legjobbak.

Koreai autók se rosszak. Rozsdásodás nem jellemző.

Kia niro például nagyon jó választás lehet hibridben. 5 literes fogyasztás elég baráti, úgy hogy nem dízel, nincs benne semmi költséges alkatrész. (Akkupakkon kívül, ami 10 evet tuti kibír) Ráadásul magasabban ülsz benne, mert suv, így idősebbeknek is kényelmes a be, kiszállás.

2022. márc. 24. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!