Úgy is elvihetem az autót ha nem kérek útvonal engedélyt?
Drágám. Az engedély nem arra kell, hogy azt igazold, hogyan jutott oda az autó a vizsgabázisra. Azt a kutya nem fogja megkérdezni tőled.
Az engedély azért kell, mert lejárt műszakis autó nem vehet részt közúti forgalomban. Azaz azon a két utcán te illegálisan fogsz tarzózkodni az autóddal. Ha utad során a rendőr megállít, megbüntethet.
Ha 2 utcányira mész vele, akkor elhanyagolható az esélye, hogy elkapnak.
A vizsgaállomást nem érdekli, hogy hogyan került oda az autó.
Én már mentem töbször is hogy túl mentem a dátumon , ennyit bekell vállalni.
De ott a vizsgán nem nézik.
30 nap hosszabítást tudsz kérni,de akkor még a vizsgád lejárta előtt kell bemenned személyesen a vizsgabázisra.
Addigra meg csak elkészül az autód.
Anno úgy vittem a lakatoshoz, hogy egy barátom rúddal elhúzott. Nem volt rajta rendszám, kitettem a hátsó ablakba a háromszöget. Délelőtt mentünk, gondoltam az este rosszabb, ja meg lámpák sem voltak benne. A város másik végére húztuk, és már majdnem odaértünk amikor szemből kiszúrt minket egy járőrautó. Persze fölfigyelt a húzó vészvillogójára, azonnal megfordult és utánunk jött. Végül is látta a hátsó ablakban a háromszöget, a mérsékelt tempót, így nem nagyon kötözködött. Meghallgatta a mondókámat a vizsgára készítésről, a lejárt műszakiról és a kis fizetésemről. Azért megjegyezte, hogy büntethetne is, de miután a papírokat megnézte, és onnan már csak néhány kilométer volt a táv, így nem büntetett.
Nem erre biztatlak, de van ilyen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!