Ablaktörlő lapát csere helyett más olcsóbb megoldás van?
2008-as passatomon megadta magát, előbb a jobb oldali de most a vezető oldalirol is levállt a gumi és tegnap szitálo esőbe alig láttam.
felmentem a bárdi autó oldalára és ilyen 7000 ft korul lenne 2db létezik nem tudom de nagyon drága.
Lehet csak gumit is venni és cserélgetni, de én nem szoktam ezzel szarozni.
Ne a bárdiban vegyed, sima autósboltban, hipermarketekben kb. 2 ezer darabja.
Vehetsz Tescosat is, aztán havonta cserélheted, meg ha nem hajtod ki fagyban akkor féloldalra billenve marad a gumi éle és pattog a üvegen. Ezekből meg kell venni a minőségit és az évekig kiszolgál. Nekem Bosch Aerotwin van ami már 5 éves és még mindig tökéletesen töröl. Akkor 12 ezer forint volt.
Régi ablaktörlőkhöz egyébként néha lehet kapni külön gumit is, de nem biztos, hogy sikerül jól feltenned.
Nálam a Hella nyert, a Bosh-nál olcsóbb volt, de nagyon jól bírja. 1,5 eve van fennt.
Az ablaktörlő ennyi, ezt bele kell szamolni az autós eletbe, csakugy mint az olaj stb cserét. Aztan ha egy reggel szétbarmolja az ember a fagyott ablakon, akkor azt is.
Zúzd be a szélvédőt. Ha nincs, nem kell mit törölni. Ha nincs mit törölni, akkor nem kell 7000 Ft-ot költeni az autóra.
Szívesen.
Ahogy előttem is írták... vagy veszel ezer forintos gagyit, és pár havonta cseréled, vagy veszel bele külön gumit, és azt cserélgeted. Amúgy az ilyen dolgokat nem a Bárdi-nál és társainál kell megvenni, ott jóval drágább, mint máshol. Bemész egy OBI-ba pl., és veszel egy drágább, de jobb minőségűt.
De ha ez nem fér bele a költségvetésbe, akkor tényleg add el az autót. Ez is tipikus 'ha van pénz majomra, legyen banánra is' helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!