Az új Suzuki S-cross-nak milyen a futóműve? Ha jól tudom a kifutó modellét örökölte meg. Milyen a vezetési élmény? Kanyarodás, rugózás, úttartás, menetzaj stb. Sok tesztet látni a neten, de egyik sem tér ki lényeges dolgokra.
A Facebook csoporthoz csak annyit, hogy ott olyan emberek gyülnek össze, akik ezeket az autókat tényleg szeretik, vagy csak arra van pènzük (azért a Suzuki a legolcsóbbak legolcsóbbja).
Én egy Mercedes-Benz B osztály csoportban vagyok, tag. Szerelhetetlen az elsö generáció B osztály, tipikus probléma az automata váltó elromlása, de sokan gy istenitik, mintha Suzuki lenne. Az elsö A-osztályt is magasztaltàk többen (ami a javorszarvas tesztet teljesiteni se tudta…), pedig abban is és a B osztályba is ferdén van beépitve a motor. Bármit is szeretnél, elöször a motor ki…
Nyilván a csoportban nem nagyon fogják fikázni azt, amijükvan.
Szerintem teljesen jó az eskrossz futóműve. Nekem 2017es van és újkorában az volt az érzésem, hogy ezt jól "hazavettem" mert a kátyútenger ganéj magyar úthálózatra nagyon nem való. Alapból egy nagyon kemény és precíz, pontosan vezethető futóműnek tűnt ami kiváló visszajelzéseket ad az útról, és ezt meg is teszi. Minden kátyúnál könyörög, hogy sima jó úton szeretne menni. Ha van egy jó minőségű hegyi szerpentin azon nagyon élménydúsat lehet autózni vele, ahhoz képest, hogy csak egy suzuki. Nem dől a bódé, pedig magas, tényleg jól irányítható, stabil. És ami elhangzott, hogy zaj. Autópálya tempó 130nál jön meg egy kis élménydús motorhang, de nem zavaró hanem csak jelzi, hogy hamisan dolgozik. Ha be kell fejezni egy kamionsor előzést mert feltűnik a belsőben mögöttem egy némethprémium akkor lepadlózva mindjárt fent van 170en akkor sem inog meg a futómű, és megpakolva sok személlyel is tudja a motor. Mára 7 évesen lazább lett annyira, hogy nem sikít a kátyúknak, de továbbra sem szereti. Nekem 4x4 allgrip van, semennyire nem mozdítja ki az oldalszél, viszont a 2wd cartársak erre sokat panaszkodnak. Bizonyára jót tesz neki az a plussz súly hátul.
Futómű zajára visszatérve, a márkakereskedőknél megvásárolható yokohama téli gumi nagyon zajosan gördül. A nyári gyári conti ecókra is ezt mondják akik már lecserélték, de az sokkal halkabb a téli yokónál. Az autóban tényleg nincs toppon a hangszigetelés, de ez akkor is egy élhető autó. Akinek ez így nem felel meg, bizonyára jóval magasabb árkategóriában kell keresgélni, de ott is hallani zajosságra utaló kommenteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!