Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz házilag turbósí...

Mennyire nehéz házilag turbósítani egy autót?

Figyelt kérdés

Nincs túl sok szerelési tapasztalatom, nagyjából tudom mi hogy működik.

Kb mennyi pénzből lehetne turbósítani egy autót házilag és mennyire lenne nehéz kivitelezni? Nagy álmom lenne egy audi 100 2.3 5 henger benzin turbósítva. Gyárilag 130 pár lóerősek, kb 220-ig akarnám felhúzni. A cél az lenne hogy nagyjából tartós legyen, és ne túl drágán de azért ne is igénytelen módon. Nem mindenből a legspécibb alkatrésszel. De amugy más autót is turbósítanék ha épp azt vennék. Gondolkodtam 4 hengeres bmw-n is hogy azt kéne venni és turbósítani. Vagy egy 1.6-os sedan swiftet.

2022. jan. 11. 01:09
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Hanyagold.... Hivatalosan elég bonyolult, meg kell tervezteni és engedélyeztetni, stb stb.... Kevés tuningműhely vállalná aki végig tudná vinni a tervezéstől az engedélyezésig, illetve kb többe kerülne a turbósítás, mint az Általad tuningolni vágyott autók... Házilag nem fogod tudni kivitelezni, egyszerűbb ha inkább gyárlag turbós autót veszel de valószínűleg a boyracerek már széthajtották azért adják el... Már kopogtatnak az elektromos autók az ajtókon, lassan főbe lövik akinek nem Euro 5-6 dízelje van, illetve a következő fokozat az lesz, hogy a régebbi Euro-s benzineseket kezdik majd jogszabályokkal segíteni az enyészet rögös útján... Mindent egyre jobban leszabályoznak törvényileg, az Általad elképzelt turbósitott álomautó talán zárt páláyn mehetne ha sikerülne is házilag valamit rákókányol(tat)ni. Szerintem felejtsd el.
2022. jan. 11. 02:36
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..

Miért érzem azt, hogy ennek a " folytatása " ?:D

2022. jan. 11. 03:13
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha ezt a kérdést feltetted, akkor neked otthon sehogy.
2022. jan. 11. 07:16
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Otthon? Sehogy. Normális helyen? Nem éri meg. Vegyél bele egy turbómotort, ha mindenáron ilyen terveid vannak. Egy valag pénz lesz az is, de legalább papíros.
2022. jan. 11. 11:31
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Volt 2.3-as audiból turbós, a quattro volt.

De már nem emlékszem, pl a főtengelye a szívó, turbósé egyforma volt-e.

Ha találsz turbós kipufogó leömlőt a hengerfejedre, megoldható minden, de át kell még alakítani a kipuf-rendszert is.

Na meg nem dízel lévén az üzemanyag-levegő arányt célszerű állandó értéken tartani(1:16), különben lesz abból minden.

Benzinest turbósítani nem egyszerű.

2022. jan. 11. 12:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából csak beugrott az egész, nagyon élném. Euró szabvány annyira nem lényeg, meg forgalmiba nem lenne beiratva.
2022. jan. 11. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: Veszel egy turbót, rászereled a kipuffogóra, a légszűrő után megjáratod a levegőt a turbón. Levegőhűtés nem kell. A turbónak olaj sem kell, majd a levegő hűti. Hátulra ne felejtsd el a rally-s légterelőt, arra szükség lesz, hogy menőnek higgyenek a faluban. A lilára festett acélfelni elengedhetetlen, hisz a tuning színe a lila. Legalábbis a japóknál, de a faluban ezt már senki nem fogja tudni.
2022. jan. 11. 18:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem én a poént csak felesleges itt. Lehet marhaságot kérdeztem de akkor is érdekel. Eddig dízel autóim voltak, most gondolkodok benzinesen is de a szívók nem jönnek be, amik tetszenek autók azokból meg nem volt turbóbenzin.
2022. jan. 11. 23:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#6: Oké, első igazoltatásig menő, aztán utána? Megy a bontóba? Első műszakin nem megy át. Túl drága mulatság.
2022. jan. 12. 07:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Friss műszakis autót alakítanék át, ha ugrana a forgalmi költözne a setup. A szakmai része érdekelne nem pedig a papír, azt teljességgel lesz4rom
2022. jan. 15. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!