Szerintetek normàlisak az emberek?
Újra a dìzelek fele indult a tömeg, mióta megugrott az üzemanyag àra.
Igen kevesebbet eszik ugyanazon modell mint a benzines tàrsa. Igen nyomatèkosabb.
Kb. Itt ki is merìtettük a dìzel előnyèt ès itt jön a dolog szèpsèghibája: a jóval nagyobb futàsteljesìtmèny,persze igen mindegyik max 300-400.000 km es de valójàban ennek 3xosa is lehet.Àtlagosan elmondható, hogy dràgább a szervìzköltsège, ami el is viheti a megtakarìtott üzemanyagot a benzineshez kèpest.Aki meg sokat rövidtàvozik azt vègkèpp nem èrtem, mièrt dìzelt vesz.
Ti hogy vagytok ezzel?
Nekem jelenleg a futásom évi 30.000 környéke (kicsivel több talán)
Évente 400.000 forinttal tankolok kevesebbet a dízelembe mint a benzinesbe. 235.000km-el vettem jelenleg 337.000 van benne. A 400.000 forint megtakarítást a nem várt költségekre érdemes költeni nem pedig a kopó alkatrészekre, mert ugye azokat a benzinesbe is cserélni kell. Nagyjából 150-200.000-t tervezek bele rakni, ha addig nem jön 400.000-nél drágább költség akkor nekem megérte a dízel.
Egyébként mindig is benzines autóim voltak, de a nagy futás miatt váltanom kellett.
Jah igen amit elfelejtettem írni. A 400.000 forint megtakarítás 30.000km-enként értendő
4-es vagyok
Én évi kb ~40.000 kilómétert megyek egy 2.0 184 lóerős dízel autóval, az átlagfogyasztásom 5.9 liter. Én kb 50% autópályán, 40% főúton és 10%-ban városban közlekedek.
Az előző autóm egy 1.6 100 lóerős, naaagyon megbízható szívó benzines volt, amire csudajó volt alig költeni alkatrészügyileg, csak éppen majdnem ennek a dupláját fogyasztotta ugyanilyen használat mellett. De szépítsük egy kicsit a dolgokat, mert biztos rossz volt az az autó.
A dízelem eszik 6-ot, az evett 9-et.
Évi 40.000 futás esetén, 380 forintos üzemanyagárral számolva éves szinten 456.000 forintot megspórolok, és akkor a dízelt felfele, a benzinest lefele kerekítettem, az üzemanyagot pedig ugyanannyinak számoltam.
Tehát van olyan helyzet, amikor megéri. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!