Miért probléma az emberek (többségé) nek, ha valaki integet nekik? (nem gúnyosan, hanem normálisan, 'kedvesen')
Főleg a hazai viszonylatra gondolok... külföldön (de akár csak külföldi embereknél is akik itt tartózkodnak kishazánkban) mindig normálisan veszik, természetes reakció a visszaintegetés, mosolygás...
Itthon nem igazán tudok ilyesmiről, nagyon ritka, hogy akár csak észre is vegyék az embert. (sejtem direkt)
Ha pedig igen, akkor vagy beszólogatás lesz, vagy mutogatás... szerencsére volt, aki visszaintegetett, és nem ilyen nyomorult módon reagált. :)
Nem általánosítanék, de a napokban többször is "csak úgy" ezt kipróbáltam, és meglepődtem, amikor pl. a mozdonyos visszadudált + integetett, a sofőr visszaintegetett mosolygás mellett, és mások is hasonlóan reagáltak, ám ők vannak a legkisebb százalékban...
Komolyan, egyesek ezt miért veszik annyira a szívükre?
(most az integetés miértjébe ne menjünk bele, nem szokásom, de vannak környékek, helyek, emberek, ahol ezt lehet, mert nem nézik hülyének az embert)
Ó, nekem egyszer beszóltak, amikor nem is az adott emberre, csak úgy, magamnak mosolyogtam (tavasz volt, sütött a nap, jó volt a kedvem)... Sajna sok ilyen ember van.
Nem tudom, milyen szituban integettél, csak úgy az utcán? Ez eléggé nem szokás, nem csodálom, hogy nem sokan vették a lapot. Ha a közlekedésben megköszönsz valamit, az pl. más, de az egyoldalú.
Nekem kicsit speciális a helyzetem, mert motorozok :) A gyerekek szeretnek integetni, s ha épp szabad a kezem, akkor vissza is intek nekik :) A motorosoknak pedig eleve intek, ha nem vagyok elfoglalva, bár egyesek nem szeretik, tudom. A többség azért int vagy valami más ezzel ekvivalenset csinál.
No meg egyszer a párom visszaintett egy helyes útszéli leányzónak a négyesen, aki kivételesen szolidan öltözött volt (de azért látszott, hogy nem virágot szedni jár arra) és bájosan integetett neki :D Azt azóta is emlegetjük, nem kicsit volt humoros.
Én integetős és mosolygós vagyok. Mint egy kisbaba, ha mosolyognak rám, akkor nagy eséllyel visszamosolygok.
Bringával járok, ha integetnek nekem, mosolygok és visszaintegetek. Az más kérdés, hogy általában az utat figyelem, és van, hogy csak utólag regisztrálom, ha ilyesmi történik.
A mosolygás is érdekes, van, hogy a külföldieket csak ez alapján ki lehet szúrni :)
Nagyjából a külföldieket minden/bármi alapján ki lehet szúrni, és most elnézést mindenkitől, aki az ilyesmit magára venné. Sajnos óriási szakadékok vannak a többség (nálunk) és a külföldiek között... és természetesen nem a nyelvre gondolok. :)
Igen, én is bicajozok, és ahogy említettem is, pl. egy kis kertvárosi úton mentünk, ott van két vonatsín mellette, a vonatosoknak integettem. A kocsikból és a mozdonyból is visszaintettek, meg dudált egy kicsit. :)
Volt egy külföldi sofőr is a kamionjában - ott egy logisztikai cég is -, neki csak úgy "random" integettem, mert nekem is jó kedvem volt (szimplán csak ennyi az ok az integetésre), és tényleg meglepően kedvesen intett és mosolygott vissza.
Gondolom jól esett szegénynek a kitudja hány 80-100 órás út után/előtt messze a családjától...
Örülök neki, hogy nem vagyok ezekkel a dolgokkal egyedül, adott egy kis reményt, hogy nem teljesen hülyeség ez az integetés dolog.
Soha nem szoktam, tekintve csak szabadidőben biciklizek, akkor viszont nincs sok alkalom amikor lehetne/kellene inte(get)ni... persze, pl. ha elengednek, megköszönöm, ez is kölcsönös dolog, csak sajnos sokan nem tudják...
Elfelejtettem írni, de adom a zöldkezeket is! :)
Általános szarkedv szerintem amúgy, amiért nem úgy állnak hozzá az emberek.
Amúgy gondolom lány vagy, nem? :D
Egyáltalán nem. :)
Gondolom a kicsit normálisabb stílus miatt gondolod, de nem így van. Szívok is épp eleget amiatt, hogy nem úgy neveltek mint az átlagos barmokat. (értsd: nem a másik eltaposására, lenézésére, mindent a saját érdekünkben mindenáron(!) mentalitásra)
Tisztelet a kivételnek, mert van elég sok. Egyébként komolyan, imádom, amikor pl. a BKV-sok elengednek a buszokkal, trolikkal, mert ugye nem kis monstrumokról van szó, aztán mégis a kis semmis bicikliseket, gyalogosokat elengedik általában... na mindegy, gondolom amikor megköszönik nekik (pl. itt a visszaintés, ami nem integetés) akkor tudatosul bennük, hogy legközelebb is érdemes...
Ezért bánom, hogy a többség úgy reagál, ahogy már említve lett. Nem igazán fogunk így előre haladni sajnos semmiben, mert alapjaiban vannak itt problémák...
Ellenben pont ezért lepődök meg, ha normális reakció a válasz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!