Milyen kezdő autót ajánlotok ami fenntartható, mind motor, mind pedig alkatrészek terén?
4000€ cirka 1.4milla.
Ha bombabiztos konstrukció kell ami relatív "igénytelen" és bírja a rideg tartást és azt, hogy egy 21éves srác nyomja a szemét akkor egyértelműen suzuki, Honda.
- Swift 2005-2010ig
1.3 benzin láncos motor elnyűhetetlen, de a váltófelujítás és az ABS kocka csere benne van a pakliban. A váltót meg lehet úszni 50e Ft ből a nyelés tengely csapágy és a szimering szett 25e Ft körül van.
- SX4 1.5 benzin láncos motor. Kicsit tágasabb mint a Swift, nyomatékosan az 1.5motor. Ezen ami szintén számításba vehető az az ABS kocka.
-Honda Jazz 1.4 ék motor
-Civic 2001-2004ig szintén 1.4, 1.6 motorokkal ezen mind láncos vezérlésűek
A Hondák rohadosabbak. Ezek a tuti tippek. Alkatrész árban és fenntarthatóságban (sulyado, biztosítás, gumizas) talán a Suzuki olcsóbb ha hozzá kell nyúlni.
Én nagyon suzuki párti vagyok, eddig volt 1.3 8szelepes a jövő tudja hányszor fordult át rajta a km számláló, utána 1.3 gombóc volt 2006ból azt 350e km nél adtam el, most egy 2020as 1.2 hibrid Swift van. Nekem bevált.
Feltételezem a fiatalos szó alatt valami menőbben kinéző autót ért, ezeket viszonylag nem drága fentartani:
Skoda Octavia 2
Volkswagen Passat B6
Volvo S40
VW-k közül:
B6-os passat, 1.9 PDTDI vagy valami benzines (2.0PD annyira nem jó már)
Esetleg egy 5-ös golf.
Audi:
A6 C5 vagy C6 (V6 TDI-ket kerülni, meg a 4 hengeres benzinesek se annyira jók kivéve 1.8T)
Esetleg A4 B6-B7 hasonló kitételekkel.
BMW
E39-ből a faceliftesek elég csibészesen néznek ki és a keretből is lehet jót venni, 520D-t és 525 TDS-t kell kerülni.
E46-ot is lehet venni esetleg, abból az N-es motorkodúakat kell kerülni.
Mercedes
W210
vagy valami CLK esetleg, ilyesmik.
Ford
Mondeo MK4 is elég jó választás lehet.
Opel
C Vectrak is elég jól néznek ki szerintem, és jók is viszont abból nem tudom melyik motorral érdemes venni.
Suzuki
MK4 Swiftek, bár nem túl mutatósak de annál megbízhatóbbak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!