Első "versenyautónak" mi lenne a legjobb?
Tudom tudom, hülyegyerek kategória kérdés, de itt másról van szó, már kezdem unni hogy csak a gép előtt van lehetőségem rallizni, úgy hogy élőben is el akarnám kezdeni, van munkám is és jól is keresek de azért annyira nem hogy rögtön m4-es bmwvel kezdjek :D A műszaki ismereteim sem valami kiforrottak, ezért valami faék egyszerű autóra gondoltam, könnyen szerelhető, és ami hátsó kerekes. És igazából ilyen budget versenyautó kategóriában kettő jut eszembe hirtelen, a Lada, amit hiába reszel az ember sok erőt akkor sem hoz ki belőle, csak ha már külsős cuccokkal szereli fel, vagy valami régebbi 320-as bmw, de az meg még versenyautónak is kicsit gázos lenne :/
Meg ugye az is fontos lenne, hogy ne essen bele az oldtimer kategóriába, mint mondjuk egy 190-es mercedes, mert a sznobok teljesen felnyomták az égbe az árakat, plusz alkatrészt se gyártanak már nagyon hozzá...
Amatőr versenyekre nyugodtan nevezhetsz Ladával is, szakadt BMW-vel is, teli van ilyen próbálkozókkal a "szakma". Nekem is van ismerősöm, a ház majd rájuk dől, de három ladát reszelnek megállás nélkül egy régi istállóban a ház mögött a döngölt földes placcon. Igaz az első versenyükre elmentek úgy, hogy 3 autóval egyetlen egy mért kört sikerült produkálni valami szlalomon, de évek óta csinálják érdemi eredmény nélkül. Jó szórakozás. Arra azért készülj, hogy akármennyire is próbálod megbecsülni a költségeket, annál sokkal többe fog kerülni. Sajnos ez ilyen hobbi. Én már a motortuningba sem vágok bele emiatt egyelőre. Mert ha elindul az ember ezen az úton, a világ összes pénze nem elég rá.
Azt meg felejtsd el, hogy a határban randalírozol, ha van pénz autóra, legyen pénz trélerre meg pályanap beugróra is.
Hagyjuk már a ládákat!
Lassan olyan drága lett hozzá minden, hogy jóval olcsóbban kijossz egy BMW-vel.
Nagyjából 5 millát számolj a kocsira.
Versenyenként pedig mondjuk 500ezret, ha nem töröld.
Van amatőr rally bajnokság, lehet nevezni. Megfelelsz a szabályoknak, a kocsid is homológ, és lehet is menni.
Kell szerviz csapat is, szóval pár havert rá kell venned, hogy jöjjenek segíteni.
Kell egy treler amivel viszed a kocsidat, plusz amivel húzod.
Évente nagyjából 10 milla az alap amit elkoltesz erre.
Kérdező!
Először rallyet írtál, aztán amatőr kupát, később meg erdei dűlőutakat.
Következő hsz.ben földes-havas csapatásról álmodozol, bár tudod, hogy a rallye bajnokság aszfalton zajlik, de emlegeted a H. ringet és a kakucsit is.
Szóval, nem tudod eldönteni, hogy milyen autóval és melyik bajnokságban?
Háááát így elég nehéz lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!