Tesla nagyobb akksi? Lent
600km hatótáv? Igen, lehetséges, 16kWh-s fogyasztással. De nem hiszem hogy bárki is így tudna vezetni egy 2,1 - 2,5 tonnás Model S/X -et...
A másik meg amit mondtam, hogy a konkurencia már erősebb.
#2 Majd meglátjuk a 4680-ast hogy teljesít. Különben az is lehet, hogyha ugyanakkora akksit gyártanak (térfogata), de a 4680-as energia sűrűsége miatt több power fér el benne. Majd meglátjuk.
A Model S a cikkek alapján bírja a valós 600km-t, de ha ez csak 550 én azt sem bánom.
A konkurencia erősebb. És? Miért olyan fontos hogy a Tesla mindenben versenyezzen a többivel?
"Már a Mercedes EQS is 110-es akkuval van szerelve"
Igen. És nagyobb a hatótávja? Nem.
Igen, nagyobb a wltp-je. És lehet mondani, hogy a wltp az nem reális, de ha mondjuk 20%-kal nagyobb a wltp, akkor 20%-kal nagyobb a valódi is.
És akkor mi van? Nem elég ennyi??
A Tesla erősebb, jobban gyorsul, nagyobb a végsebessége, felsoroltam pár dolgot amiben jobb a Tesla Model S pedig ezek a részletek senkit nem érdekelnek. Na jó, azért azt a gyorsulást kipróbálnám…
Hogy mi számít valójában? A Tesla gyorsabban tölt és OLCSÓBB. Az sem mellékes hogy 2014 óta senki nem tudta lemásolni a Teslát és nem raknak előre egy kis csomagtartót a töltőkábeleknek. Képzeld el hogy veszel egy 30+ milliós kocsit és ha kell a töltőkábel akkor ki kell pakolnod a csomagtartó tartalmát… :D
Lehetőleg hasonló korú járműveket hasonlítgassunk össze, ne a 2012-es Model S legyen az alap.
EQS nagy akku 107,8 kWh. wltp max. 770 km.
Model S Plaid, akku 100 kWh, wltp max. 840 km.
Azért még itt is van némi grimbusz a dologban, mert nem igazán derül ki egyik esetben sem, hogy NETTÓ vagy BRUTTÓ akkuméretről beszélünk.
A két jármű nettó akkukihasználása azonos bruttó esetén is jelentősen eltérhet, jellemzően az aku-élettartam érdekében a nettő és bruttó közti rés nagyobb lehet.
Természetesen egy wltp érték meg egy 0-100 az autó komplett értékéről elég keveset mond.
A melyik "jobb", úgy általánosan meg még szubjektívebb fogalom.
Amúgy a gyártók is rájöttek, hogy nem az az út, hogy a kocsi egyre nagyobb akkukat hordozzon, hanem az, hogy minél gyorsabban lehessen tölteni.
Ha a töltésed elég gyors, egyre kevésbé érdekel, hogy mennyit megy két töltés közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!