Nissan GT-R nagyobb átalakítása? (bővebben lent)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, hogy egy Nissan GT-R sportautót ELEKTROMOSSÁ alakíttassak, tudom, hogy ez kicsit rosszul hangzik és én is szeretem a motor hangját, de 1 az, hogy a kocsi sokat fogyasztana, 2, hogy a kőolaj fogy és egyre drágább és egyszercsak elfogy. Mivel a házam tetejét napelemek borítják nem lenne nehéz feltölteni, ugyanis nem kis többlet energiát termelnek. Arra gondoltam, hogy egy Tesla motors vagy egy Rimac motort rakatnék bele és mindenképpen Rimac Li-Ion akkskiat. A kérdés az lenne, hogy HA lehetséges, hol és kb mennyibe fájna ez nekem?
Minden lehetseges, a kerdes az hogy erdemes-e. A fo problema az, hogy ertelmes hatotavhoz rengeteg akksi kell, a Tesla Model S nagyobbik valtozataban a 85KWh-s akksi onmagaban 600 kilo, es beboritja az egesz auto aljat.
A GT-R-ben erre nemigen van hely. Ha be is pakolsz valahova valamennyit, az kedvezotlenul erinti a sulyelosztast. Arrol nem is beszelve, hogy a gyari osszkerekhajtasat kellene valahogy meghajtani, azt pedig osszehazasitani egy villanymotorral nem egyszeru. A masik lehetoseg hogy a teljes hajtaslancot kihajitod, de az meg dragabb megoldas :)
Azt hiszem hogy egy ilyen atalakitas arabol nyugdijas korodig tankolhatod a GT-Rt, raadasul villanyos kivitelben meg sem fogja kozeliteni a gyari GT-R menettulajdonsagait.
Attol meg ne parazz, hogy elfogy a koolaj. Erre a kovetkezo 20 evben nem fog sor kerulni, hogy utana mi lesz, az meg a GT-R szempontjabol tokmindegy.
Miért nem veszel akkor egyből a Teslat?
GT-R-t elektromossá alakítani?! Egyik legnagyobb bűn lenne az életedben főleg hogy körberöhögnének szerintem elég sokan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!