Nagyepf_MacGyver kérdése:
A Tesla teker nagyobb hatásfokú lenne ha kapna ferritmagot?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy feltekerem PVC csőre a szekundert és a csövön belül ferritrudat helyezek el.2018. febr. 5. 18:23
1/7 Wadmalac válasza:
Hát, mivel mindenhol légmagosnak írják a Tesla-tekercset, ennek biztosan van nyomós oka. Csak tippem van, de szerintem az induktív ellenállás, az önindukciós veszteség csökkentése miatt nincs vasmag. A Tesla-tekercs elég nagy önfrekvenciájú szokott lenni. Ott már elég jelentős az induktív veszteség.
De mondom, ez csak tipp.
2/7 A kérdező kommentje:
Az sem biztos hogy sikerülni fog mivel csak 2kVütal tudom táplálni és szekundernek csak 200-300 menetre elég a lakkozott rézhuzalom.
2018. febr. 6. 11:15
3/7 Progresszor válasza:
Mivel a szekunder tekercs két vége között megjelenik a _teljes_ kimeneti feszültség, simán át fog ütni a magra.
Másrészt a nagy frekvencia miatt a mag nem nagyon növeli az induktivitást.
Szóval felesleges és káros. :)
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Persze az szubjekív, hogy kinek mi a könnyebb, de szerintem hosszabb, de simább út a tranzisztorok birodalmán keresztül vezet.
6/7 anonim válasza:
Találtam neked valamit:
Ránézésre nem tudom megmondani, hogy jobb vagy rosszabb mint a légmagos.
7/7 anonim válasza:
Itt van az információs Kánaán:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!