Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a gond? Rendetlenkedi...

Mi lehet a gond? Rendetlenkedik a jobb első kerekem?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy szinte az összes futómű elemem cserélve van (elől) de mégis egy bizonyos sebesség után el kezd rázkódni a jobb első kerekem, de tök véletlenszerűen, valamikor 90km/h-nál valamikor 100-nál vagy 110-nél, 0-ról elkezdek gyorsítani enyhén rossz úton, olyan 90-es sebességnél már rázkódik is a jobb első kerekem, vele együtt érezni meg látni a kormányon is, hogy jobbra balra mozog 1-2 centiket, és ez csak akkor szűnik meg ez a rázkódás, ha vagy ráfékezek egy picit, vagy kormányon rántok egy picit jobbra vagy balra, nem annyira hogy átkerülök a másik sávba, csak egy picit és akkor abba hagyja.

A helyzeten még annyiban tudtam segíteni, hogy axiál csukló lett cserélve, jobb lett…. (és itt lett teljes a futómű csere) de nem tökéletes, rázkódik továbbra is véletlenszerűen csak most nem olyan erőteljesen. Futóművét érdekes betudták állítani, pedig úgy tudtam ha valami nem jó akkor azt be sem tudják állítani. Kerekek jók, nyári szettnél jött elő a probléma, most épp a téli szett van fent, de ennél ugyanúgy csinálja.

Lengéscsillapító nincs még cserélve, ez kb. 5 éves, hibára utaló jele nincsen, de ez egyetlen alkatrész ami nincs még cserélve. Lehet ez nem jó mégiscsak?

Nem tudom már mit tegyek, vagy mit tehetnék, probléma ugyanúgy fent áll pedig még rázópadra is elvittem.

Ott azt mondták lengőkar nem jó, de vadi új, 2 hónapja lett cserélve, és előtte is ugye fent állt a hiba, de csere után is ugyanúgy fent áll… meg akkor a futómű állítás is sikeres lett, nem értem tényleg már..

2021. nov. 12. 19:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%
Talán rázópadon kellene megnézni, ha így nem tudják hogy mi a baj.
2021. nov. 12. 20:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Talán ha végig olvastad volna akkor nem írnád ezt.
2021. nov. 12. 20:23
 3/16 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Nem hullámos a féktárcsa? Tudom, hogy csak fékezésnél kéne csinálnia, de az alapján, hogy ráfékezel és abbahagyja erre tudok következtetni.
2021. nov. 13. 03:14
 4/16 A kérdező kommentje:

Azt kizárnám, fékek is újak, február környékén lettek lecserélve, mint írtad fékezéskor abba hagyja azt a rázkódást, meg amúgy is teszi a dolgát szépen.

Először én is gondoltam rá különben, de már sokszor teszteltem akárhányszor fékezek vele szépen teszi a dolgát.

2021. nov. 13. 06:38
 5/16 A kérdező kommentje:

Meg azért is írom, hogy a nem fék hibája mert akkor mindig ugyanúgy és kb. ugyanannyi sebességnél jönne elő a hiba, de nálam nem így van :/

mert pl. ha tök sima egyenes úton megyek, akkor nincs is semmi gond vele, egészen addig míg oda nem érek egy enyhe rossz útra és következik egy kis kanyar, általában bal kanyar és akkor már rázkódik is.

Volt rá példa mikor egyenesben is rossz volt, 110-nél többel nem is tudtam menni, aztán volt egy szakasz mikor tudtam picivel többet menni egy darabig, aztán megint vissza kellett vennem a sebességből, ezután történt meg az axiál csukló csere amivel sokkal jobb lett, de nem tökéletes így sem..

2021. nov. 13. 06:48
 6/16 A kérdező kommentje:

Én még mindig azt mondom, bár hibára utaló jele nincsen de lengéscsillapítóra gyanakszom 😕

Lehetséges, hogy az nem csillapít rendesen?

2021. nov. 13. 06:52
 7/16 anonim ***** válasza:
Milyen autó ha nem titok?
2021. nov. 13. 08:21
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem kizárt, hogy szálszakadt valamelyik gumid, amit felteszel a kormányzott kerekeknek.

Ha a kormányt mozgatja, csak ez lehet.

Kis sebességnél is érezheted, ha szálszakadás van, dudor a gumin. Lassan mész, egyik irányba húzod a kormányt, akkor érzed, hogy mozgatja.

F astrák csinálták, hogy gagyi lengőkarok 8-asra koptatták a féktárcsákat, de az csak fékezésnél jött elő.

Én a gumikra tippelek, nézesd meg gumisnál.

2021. nov. 13. 08:57
 9/16 A kérdező kommentje:
Leírtam ezt is, nyárinál jelentkezett a probléma, de most téli van fent és ugyanúgy csinálja.
2021. nov. 13. 09:18
 10/16 bardanab válasza:

Én megnézném a gátlókat. Simán lehet, hogy ha nem olyan jó minőségű, akkor már nem csillapít rendesen.

[link]

2021. nov. 14. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!