Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek hogy ment az első vezetés?

Kinek hogy ment az első vezetés?

Figyelt kérdés
Ma voltam elöször vezetni, és nem érzem se olyan tragikusnak se jónak. Párszor lefulladtam, 2szer rángatott az autó, néha kicsit erősebben nyomtam be a féket a kelleténél. Megállás, elindulás, szlalomozás az ment. És érdekelne hogy másoknak hogy ment elsőre . Elötte még sose vezettem kocsit, ez teljes mértékben az első alkalom volt. A válaszokat előre is köszi :) 20/l

2021. nov. 10. 14:45
 1/8 anonim válasza:
100%

Szia,

Hát valahogy nekem is hasonlóan, de az 5 éve volt.

Nagyszüleimnek kikötés volt hogy legyen jogosítványom, és mindent bevetettek annó.. Pl Lábost forgattam hogy megtanuljam hogy kell átfogni szabályosan a kormányt.

Első óra után kimentünk egy üres placcra és gyakoroltunk órákig, utána már simán ment. A gáz kuplung finom adagolása volt a legnehezebb nekem.

2021. nov. 10. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is akkor ültem életemben először volánnál, mikor az első órát vettem. Kivitt ugye oktató egy kis forgalmú lakótelepi részre, orral állt be a parkolóba, szóval a legelső métereken tolatnom kellett ki onnan. Nem tudtam minek néz engem, hogy ez jó ötlet, de gond nélkül ment. Első órán egyetlen egyszer sem fulladtam le. Mondom én valami félisten lehetek. Aztán csak később esett le, hogy ja nyilván eleinte még ő is besegített a pedálokkal, azért ment könnyen először. :D Aztán ahogy magamra maradtam, úgy volt pár lefulladásom, szerencsére elég gyorsan ráéreztem. Talán túl gyorsan is, volt pár olyan hiányosságom, ami szerintem amiatt volt, mert túl gyorsan túl magabiztos lettem a volánnál, de nem volt meg hozzá a kellő tapasztalat. Vizsgáig kisimult minden.
2021. nov. 10. 15:51
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
A legrosszabb szerintem amit elkövethetsz vezetés gyakorlati tanulása közben, hogy másokhoz próbálod hasonlítani a szintedet. Rengeteg olyan kérdést láttam már a rovatban, hogy kétségbe voltak esve, hogy a tizedik óra után nem tudnak driftelve lapjával beparkolni csukott szemmel egy fél autónyi helyre. Ilyenkor sokan elkezdik feleslegesen stresszelni magukat, hogy milyen bénák amit hibákat eredményez, ami további stresszt, stb, stb.
2021. nov. 10. 16:33
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
#3-nak igaza van, sőt, ez az élet minden területére érvényes: magadnak akarj megfelelni, ne viszonyíts másokhoz!
2021. nov. 10. 17:11
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

#4 Hát azért ez így nem teljesen igaz. Nyilván nem kell Schumachernek lenni, főleg nem 10 óra után. Azonban szerintem a "magadnak akarj megfelelni" nem a legjobb hozzáállás egy önmagában veszélyes tevékenység során, amit millió más emberrel együtt végzel "harmóniában". Szóval nem éppen a vezetés a legjobb hely az önelfogadó hozzáállásra. Amíg az ember nem éri el minimum az átlagos szintet, addig igenis az elmaradásai, hibái és a javulás akarata vezérelje, ne pedig az ilyen feel-good önsegítő könyvekbe való hozzáállások.

Emiatt stresszelni még nyilván nem kell, nem arra akartam kilyukadni, hogy a tanuló vezető befeszülve, szorongva próbáljon javulni, mert úgy nem lehet. De úgy sem, ha túl elfogadó vagy magaddal és a hibáiddal szemben.

2021. nov. 10. 17:39
 6/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Amúgy amit a #4-es írt az ugrott be, hogy bármibe is fogsz az életbe, meg kell szerezni a rutint, tehát ha csak kötögetni akarsz se várd, hogy pár óra után pulóvert kötsz, lehet hülye példa, de szerintem a lényeg átjön!

A vezetés egy tanulandó dolog, nem fog az öldebe hullani, tenni kell érte, gyakorolni, menni... menni... menni...

Ez a szépség a szakmákban és a képességekben, hogy rengeteg meló, tanulás, sokszor többszöri kudarc van mögötte, ha olyan lenne mint a mátrixban, hogy letöltik ránk, semminek nem lenne értéke.

2021. nov. 10. 17:46
 7/8 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Először rángatott és lefulladtam, másodjára már sikerült elindulni de majdnem nekimentem pár köbméter sódernek. Aztán szép lassan belejöttem a kuplung kezelésébe…

13 éves voltam.

2021. nov. 10. 20:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 jó, de ráér erre amikor a negyvenedik óra után sem kerül szóba, hogy mehet vizsgázni.
2021. nov. 11. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!