Autót hosszú időre?
Nem rég szereztem meg a jogsimat. A családban nincs sok autó, bátyámnak van egy, illetve a nagyszüleimnek. Bátyám 3 évente cseréli őket, mert mindig van valami velük. Mindig 1 millió Forint alattiakat vesz, aztán mikor nem éri meg anyagilag megjavítani, akkor lecseréli. Szerintem ez így neki többe van, mint ha venne egy olyat, ami bár drágább, de tovább működik.
Én ilyen autót szeretnék magamnak venni. Tudnátok olyan típust mondani, ami hosszú távon megbízható lesz? Valami újabbat szeretnék, hogy ha szigorítanak is az emissziós határokon, akkor is tudjam majd használni bárhol. Nagyszüleimnek egy 1988-as W124-s Mercedes-ük van, diesel. Most van benne 840 ezer kilométer, és a kopó alkatrészeken kívül alig volt szervízelve. Motorja teljesen gyári, karosszéria is sértetlen. Nekem is valami ilyesmi autó kellene, csak azért újabba. Bírja ki 30 éven keresztül minimális ráfordítással. Árat első körben nem mondanék, szeretném összeszedni azokat a típusokat, amik megfelelőek lehetnek. Jelenleg úgy 6 millió Forintot tudnék rákölteni, de ha csak drágábban van, akkor lehet gyűjtenék hozzá. Napi 2x60 kilométer megtételére + városon belüli furikázásra kellene.
Sokan dicsérik a Toyotát, én sem fikázom, hogy sz*rok, viszont! A Toyota is elku*vult, mert pl egy Rav4 szélvédö cseréje 300k. Ha van cascód, akkor csak 30k. Irdatlan drágák lettek a középkategóriás Toyoták alkatrészeinek árai.
Az a baj, hogx a környezeti normák szükitésével méginkább drágábbak és problémásabbak lesznek az autók. Most már kb ott tartunk, hogy a 1.0l-es motorra 2 turbot raknak fel, hogy elérje a korábbi 1.6-os motorok teljesitményét…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!