Mikor alacsonyabb egy autó fogyasztása, ha kövér gázzal kigyorsítok, vagy ha óvatoskodva pecserészek?
Én is pontosan így tudom. Jobb mielőbb felváltani. Ha óvatoskodni akarsz, főleg ha nagyon, akkor egészen sokáig is alacsony fokozatban tudod tartani, megnövelve a fogyasztást. Csak azért kérdezem, mert volt erről egy vitám egy barátommal.
Ha valaki másképp tudja, ellenvélemény jöhet csak szíveskedjetek megindokolni, elmagyarázni, miért gondoljátok úgy!
Nagy gáz, de nem padlógáz.
Minél nyitottabb a fojtószelep, annál kisebb a veszteség. Padlógáznál viszont nincs lambda szabályzás, túldúsítja a keveréket, ezzel átesel a ló túloldalára.
Dízelnél mi a helyzet?
Ott ugye nincs fojtószelep, emiatt is magasabb a hatásfok, mert kevesebb a töltetcsere veszteség. Nyilván ha meglehetősen lassan gyorsítasz akkor több ideig pörög a motor magasabb fordulaton a váltogatások miatt. Magasabb fordulattal pedig nő a fogyasztásra gyakorolt mértéke a motor belső ellenállásának.
https://www.youtube.com/watch?v=TWBUc4kLjrU
1:15-től.
Az egyetemen pont ettől az Úriembertől hallottam pont ezt a példát.
Köszi többi mérnökhallgató a lepontozást😂
#5 voltam
Semmi értelme a kérdésnek.
Kigyorsítva is lehet kevés vagy sok a fogyasztás meg "pecserészve" is. Összességében a legjobb a kettő között ésszel közlekedni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!