Mennyi volt eddig a leghosszabb idő, míg nem mostátok/mosattátok le a kocsitokat?
2-3 hét.
Általában heti 1x mosom le, ha sós hólével is találkozik az autó akkor az alvázat is lemosom péntekenként.
Évi 1x, tavasszal pedig a dobbetéteket kiveszem, kijön kerekenként 2 marék sár, végül ellenőrzöm az alvázat, hogy sikerült-e valahol lepadkázni.
Több hónap.
A srácokkal kimentünk sátrazni, ahol parázson tyúkot sütöttünk. Feldobtam a géptetőre egy kettévágott szemeteszsákot, és vigyázva felvágtam a csirkét. Előtte ezen lett a fűszersóval leszórva. Ezek a maradványok megközelítőleg 1,5 hónapig égtek rá a festésre. Utána magasnyomásúval sikerült leveretnem.
A jelenlegi kocsim kb minimum hetente mosom, de általában heti 2x, az előzőt minimum havonta!
Ebben közrejátszik az is, hogy milyen időjárás van, meg, hogy a jelenlegi autóm sötétszürke és kb mosás után 1-2 napra tiszta időben is kezd látványosan koszosodni. Az előző meg ezüst volt, azon még eső után se látszott majdnem semmi kosz!
Lehet én voltam igénytelenebb az ezüst kocsinál fene tudja, a mostani jóval igényesebb, villantósabb kocsi lehet ezért szentelek rá több energiát!
Ettól függetlenül tartom, hogy az ezüstöt jóval ritkábban kell takarítani mint a sötétebb színeket! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!