Mennyi idő után vezettetek egyedül? Szüleim nem engednek..
A héten lett meg a jogsim, szüleimmel azóta minden nap vezettünk, én mentem boltba, az erdőhöz sétálni, stb.. megdícsértek, hogy nagyon ügyes vagyok és mintha mindig is vezettem volna. Sokkal jobban megy mint amikor a tesóm kapta meg a jogsiját..
Sosem hozott lázba az autózás, sosem voltam az “autós csávó”, engem nem vonz a repesztés, vagánykodás, csak A-ból B-be akarok eljutni.
Apa szerint kb karáncsonyig biztos nem fogok egyedül vezetni. Nekem azért ez elég abszurd, kisvárosban lakunk, szinte minden utcát, körforgalmat végigjártunk az oktatómmal meg szüleimmel. Nyilván, egy hetes jogsival nem menrék egyedül vezetni, de ha megtanulok parkolni szüleim autójával normálisan meg hozzászokok, szerintem 2-3 hét múlva elmehetnék rövid utakra itt a városon belül. Boltba, haverokhoz, moziba stb.
Nálatok hogyan volt?
20/F
Mentünk parszor a varosba, kivülre is. Vegigjartunk mindent. Kb 1honap mulva vezethettem egyedül, mert nem vagyok az az ,,idegbeteg" aki kapkod. Ezt mondtak. Mondjuk a közlekedest csak 1x lehet elrontani, de akkor nagyon...
30f
13 eves jogsi
"Akit nem engednek egyedül vezetni, az kérdezze már meg a szüleitől, hogy akkor mégis mi a fenéért fizettek ki annyi pénzt a jogosítványért, ha ennyire nem bíznak meg a gyerekükben. Állítólag jó sofőrnek tartanak, mégsem bíznak meg benned? Az 'oszt igen."
Például helyismeret. Oktatás során körbecikázzák a várost, meg egy alkalommal kimerészkednek autópályára, ennyiből áll az oktatás. Ez alapján adott városban már el tud navigálni, de ha átmegy egy másikba, ott azért kapkodhatja a fejét. Illetve a kocsit is meg kell szokni, mert amivel oktatáson simán leparkolt, addig egyrészt csak azt használta, illetve az oktató tükrében szépen látja hogyan parkoljon. Egy új autóban aminél ezt nem látja, meg hosszabb/szélesebb, nem biztos hogy elsőre tök egyedül kiküldeném párhuzamos parkolni.
Az is egy szempont hogy kinek az autójával megy. Ha apa-anyu autója van csak, akkor nem biztos hogy 0 napos jogsival elküldeném egyedül, mert lehetnek még belőle pénzügyi problémák. Ha van sajátja, akkor menjen.
Nem emlékszem pontosan, az tisztán megvan, hogy 1 hónapos jogsival megállítottak igazoltatni 17 évesen, azt sem tudtam mit habogjak.
A forgalmiban meg benne volt a tartalék 10ezres, nem vesztegetés celból, de a régi autókkal gyakran volt lerohadás útközben, és akkor még nem volt bankkártyás fizetés sehol :)
Szerencsére a rendőr vágta a szitut, visszaadta, hogy szerinte ez véletlenül maradt benne :)
Kisvárosban laktunk, ez kb 20 éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!