Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő után vezettetek...

Mennyi idő után vezettetek egyedül? Szüleim nem engednek..

Figyelt kérdés

A héten lett meg a jogsim, szüleimmel azóta minden nap vezettünk, én mentem boltba, az erdőhöz sétálni, stb.. megdícsértek, hogy nagyon ügyes vagyok és mintha mindig is vezettem volna. Sokkal jobban megy mint amikor a tesóm kapta meg a jogsiját..

Sosem hozott lázba az autózás, sosem voltam az “autós csávó”, engem nem vonz a repesztés, vagánykodás, csak A-ból B-be akarok eljutni.

Apa szerint kb karáncsonyig biztos nem fogok egyedül vezetni. Nekem azért ez elég abszurd, kisvárosban lakunk, szinte minden utcát, körforgalmat végigjártunk az oktatómmal meg szüleimmel. Nyilván, egy hetes jogsival nem menrék egyedül vezetni, de ha megtanulok parkolni szüleim autójával normálisan meg hozzászokok, szerintem 2-3 hét múlva elmehetnék rövid utakra itt a városon belül. Boltba, haverokhoz, moziba stb.

Nálatok hogyan volt?

20/F

2021. nov. 1. 20:50
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
100%

Én mehettem egyedül következő héten, de nem vihettem másokat egy ideig, bár az részben a covid miatt. Aztán azóta is úgy mehetek csak, hogy viszek telefont, hogy tudjak szólni, ha baj van.

Lassan 2 éves a jogsim és Budapesten élek, ahol azért van forgalom.

20/l

2021. nov. 1. 20:56
 2/22 anonim ***** válasza:
75%
2 hónap után fokozatosan.
2021. nov. 1. 20:58
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem mikor kihozta a postás a jogsit, délután elmentem és csak valamikor hajnalban értem haza. Egy egész tankot biztos ki autóztam aznap. :D
2021. nov. 1. 21:09
 4/22 anonim válasza:
100%

1 éve meg volt már a jogsim, de nem vezettem kb semmit, aztán vettem egy kocsit és azóta egyedül megyek a legtöbb helyre.

22/L

2021. nov. 1. 21:34
 5/22 anonim válasza:
100%
Amint meglett a jogsim. Én felnőttként szereztem jogosítványt, szóval nem igazán volt mellettem senki őrangyalként.
2021. nov. 1. 21:36
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megszereztem. 23 éves voltam.
2021. nov. 1. 21:36
 7/22 anonim ***** válasza:
97%

Amíg a szüleidé az autó, ők tankolnak stb akkor addig amíg ők mondják, akár soha (jó csak viccelek)

"Nálatok hogyan volt?"

-17 évesen lett jogsim, egy kört mentem anyuval, utána oda mentem ahova akartam, 20 évesen már saját autóm volt, szóval szerintem gyúrj rá öcsi.

2021. nov. 1. 21:37
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem emlekszem pontosan de talan par het mulva mar vezettem egyedul.

Sokat nem vittem el az autot mert apam hasznalta es nem adta oda. Nem azert mert feltett hogy egyedul vezetek hanem hogy ne fogyjon a benzin, nekem penzem nem volt tankolni es o amugy is mindig ment valahova autoval.

Apad jobban is bizhatna benned, elvegre 20 eves vagy mar.

A sogornom 16 eves, kint elunk USAban es o most kapta meg a jogsijat. Elment diakmunkara, vett autot hitelre es egyedul vezet, pedig itt nagyobb a forgalom mint Budapesten.

Magyarorszagon amugy is nagyon jo a vezetesoktatas, szigorubb a vizsga is, tehat a szuloknek semmi oka aggodni hogy a gyerek nem tud vezetni friss jogsival. En itt kint ugy szereztem jogsit hogy 5-10 perc volt a vizsga, volt benne egy Y megfordulas, veszfekezes, tolatas es ennyi.

2021. nov. 2. 01:36
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én már azonnal ahogy megjött a jogsi, mondjuk én azonnal saját autóba ülhettem be, 2-300Km-t biztosan mentem azonnal.
2021. nov. 2. 03:06
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Akit nem engednek egyedül vezetni, az kérdezze már meg a szüleitől, hogy akkor mégis mi a fenéért fizettek ki annyi pénzt a jogosítványért, ha ennyire nem bíznak meg a gyerekükben. Állítólag jó sofőrnek tartanak, mégsem bíznak meg benned? Az 'oszt igen.

Én mikor letettem a jogsit, nekünk nem volt autónk, egyedül nagyapám autóját használhattam volna. Ő kikötötte, hogy csak úgy használhatom, ha ő is jön. Én erre azt mondtam, hogy kösz akkor nem. Nézd, egyrészt az ember idegesebb, ha nézik. Nézi a tanulót az oktató 30+ órán keresztül, utána megérdemli a friss jogsis a nyugalmat. Aki átmegy a stresszes vizsgán, annak nem fog gondot okozni a "nyugalomautózás". Másrészt, mi változik azzal, hogy valaki ott ül melletted? Bármi hibát csinálsz, azt ígyis-úgyis el fogod követni. Az ő jelenlétük semmin nem változtat. Harmadrészt, ha neadjisten a tapasztalatlanságom balesethez vezet, akkor ugyan az én lelkemen ne száradjon az ő testi épségük. Törjem össze magamat, de ne őket.

Szóval nagyapám ajánlatát lelőttem, később vettem egy saját autót és kész.

2021. nov. 2. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!