Vidéken vezetni tanulók, mikor vezettetek először Budapesten egyedül?
Vidéki megyeszékhelyen szereztem jogosítványt 2000-ben. 2011-ben kerültem Budapestre, mert ott kaptam munkát. Saját autóm addig nem is volt, vezetni se nagyon vezettem. Nem sofőrnek mentem, de a munkakörömhöz hozzá tartozott, hogy időnként céges autókkal, főleg furgonokkal kellett jönni-menni szerte az országban, vagy csak a városban.
Amíg nem volt helyismeretem, addig mindig előre megnéztem útvonaltervezővel, hogy merre menjek az úti célhoz és próbáltam megjegyezni. GPS-t is sokszor használtam. De ennyi. Hamar bele lehet jönni, ha az ember sokszor jár nagyjából ugyan azokon az útvonalakon, nagyjából be tudja tájolni, hogy mi merre... Nem olyan nagy mumus az a Budapest, mint ahogy sokan gondolják. Ott is ugyan olyan szabályok vannak és ugyan olyan autók járnak mint bárhol máshol az országban. Ma már a vidéki nagyobb városokban is elég nagy a forgalom, rendszeresen vannak dugók. Tehát nem olyan óriási a különbség, mint mondjuk a 70-es, 80-as években volt. Egy kis faluhoz képest persze nyilván más.
A jogsi megszerzése után egy évvel vezettem először Pesten. Az M3-as és a 3-as úton Cinkotáig, egyszer pedig az M3-M0-M4-felől a vecsési Market Centralig. Bentebb még sosem voltam, nem is mernék szerintem, maximum a KöKi-ig, vagy az Örsig.
60 ezres városban szereztem jogsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!