Azért ki lehet hogy hivni a rendorseget ha tolatva akarnék beparkolni, de ramállnak és nem hajlandóak hatratolatni?
A kresz csak ennyit ír erről:
"33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza."
Ha elállod az utat, akkor nem rövid ideig akadályozod a forgalmat, tehát ez tilos. Tolatásra meg nem kényszerítheted a másik autóst.
Ilyenkor semmit nem tehetsz: mész egy kört vagy keresel másik helyet.
Baromság rendőrt hívni.A rendőrők kimmennek fél óra múlva,mivel ez nem egy vészhelyzet.Addig nem fog ott állni.
Mondtam,vészvillogó ki,aztán szia.Múszaki hiba miatt vagy egeszségügyi probléma miatt megállhatsz.
Ha nem tud kikerülni, akkor a rendőrség sem fog tudni kimenni :D :D
Amúgy meg kiszállsz, hátrasétálsz és elmagyarázod a faxnak, hogy ha hátratolat, akkor mehet a dolgára 1 perc múlva, ha nem akkor rohadhat még 20 percet, mert nem fogsz még 3-4 kört tenni a tömb körül, mire találsz egy új helyet, mert ezt be fogják foglalni.
Kérdeztem már meg én is rámtapadó idiótától hogy szerinte mit jelent hogy villog a kocsim sarka és hátrafelé világít fehéren.. nézett bambán.
A rendőrök nagyon formálisan a szabályok szerint büntetnek. Neked akkor lenne jogod hátratolatni, ha elsőbbséged lenne a mögötted levővel szemben. De az, ahogy 11-es idézte, nincs.
Az, hogy rövid ideig akadályoznád, ha a mögötted levő nem élne az elsőbbségével nem számít. Ez túl közvetett dolog, míg az ő joga egyértelmű.
Szerintem a rendőr téged büntetne meg. Ha esetleg egy nagyon értlmes rendőr jönne, aki inkább békésen akarná megoldani a szituációt, akkor senkit nem büntetne meg, csak kiterelné a mögötted levőt. De ilyen csak a mesében van.
Tehat akkor elsőbbségem csak akkor van ha előrefele állok be, s emiatt tartom fel a forgalmat...
Ha hatrafele akkor a mögöttem lévő ha megall lemond az elsobbsegerol ami nem kotelezo? Olyan mint amikor elenged jobb kéznél mert balra akár fordulni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!