Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azért ki lehet hogy hivni a...

Azért ki lehet hogy hivni a rendorseget ha tolatva akarnék beparkolni, de ramállnak és nem hajlandóak hatratolatni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 19:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A kresz csak ennyit ír erről:

"33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza."

Ha elállod az utat, akkor nem rövid ideig akadályozod a forgalmat, tehát ez tilos. Tolatásra meg nem kényszerítheted a másik autóst.

Ilyenkor semmit nem tehetsz: mész egy kört vagy keresel másik helyet.

2021. okt. 25. 22:28
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem ő akadályozza, hanem a másik akadályozza a beállíást. Ő csak szabályosan be akar állni. Ilyenkor elakadáshelző ki, motor leállít, kiszáll, majd röhögve közölni, hogy én ráérek, tolatsz bazmeg vagy itt alszol?
2021. okt. 25. 22:36
 13/25 A kérdező kommentje:
Jól hangzik. De engem tényleg az érdekel ha rendőrt hívok ő hogyan tesz rendet?
2021. okt. 25. 22:40
 14/25 anonim ***** válasza:

Baromság rendőrt hívni.A rendőrők kimmennek fél óra múlva,mivel ez nem egy vészhelyzet.Addig nem fog ott állni.

Mondtam,vészvillogó ki,aztán szia.Múszaki hiba miatt vagy egeszségügyi probléma miatt megállhatsz.

2021. okt. 25. 22:45
 15/25 anonim ***** válasza:
Megbüntet téged szabálytalan megállásért. Ha egyáltalán kimegy egy ilyen tyúkper miatt.
2021. okt. 25. 22:49
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha nem tud kikerülni, akkor a rendőrség sem fog tudni kimenni :D :D

Amúgy meg kiszállsz, hátrasétálsz és elmagyarázod a faxnak, hogy ha hátratolat, akkor mehet a dolgára 1 perc múlva, ha nem akkor rohadhat még 20 percet, mert nem fogsz még 3-4 kört tenni a tömb körül, mire találsz egy új helyet, mert ezt be fogják foglalni.

Kérdeztem már meg én is rámtapadó idiótától hogy szerinte mit jelent hogy villog a kocsim sarka és hátrafelé világít fehéren.. nézett bambán.

2021. okt. 25. 22:50
 17/25 A kérdező kommentje:
Majd rendőrmotorost küldenek. Vagy helikoptert.
2021. okt. 25. 22:52
 18/25 A kérdező kommentje:
Komolyra fordítva az hogy van hogy rövid ideig akadályoznám csak ha nem tolatna ram, vagy ha hatratolatna?
2021. okt. 25. 22:54
 19/25 krwkco ***** válasza:

A rendőrök nagyon formálisan a szabályok szerint büntetnek. Neked akkor lenne jogod hátratolatni, ha elsőbbséged lenne a mögötted levővel szemben. De az, ahogy 11-es idézte, nincs.

Az, hogy rövid ideig akadályoznád, ha a mögötted levő nem élne az elsőbbségével nem számít. Ez túl közvetett dolog, míg az ő joga egyértelmű.

Szerintem a rendőr téged büntetne meg. Ha esetleg egy nagyon értlmes rendőr jönne, aki inkább békésen akarná megoldani a szituációt, akkor senkit nem büntetne meg, csak kiterelné a mögötted levőt. De ilyen csak a mesében van.

2021. okt. 26. 00:57
 20/25 A kérdező kommentje:

Tehat akkor elsőbbségem csak akkor van ha előrefele állok be, s emiatt tartom fel a forgalmat...

Ha hatrafele akkor a mögöttem lévő ha megall lemond az elsobbsegerol ami nem kotelezo? Olyan mint amikor elenged jobb kéznél mert balra akár fordulni?

2021. okt. 26. 07:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!