Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora teljesítmény szükséges...

Mekkora teljesítmény szükséges ehhez?

Figyelt kérdés

Dízel autóról lenne szó, jelenlegivel úgy kell közlekednem mint valami hülyegyerek ha azt akarom hogy haladjon. Ez alatt azt értem, hogy sokszor padlózni kell, 2500-ig minimum, de sokszor 3000-ig elforgatni, dízeles pedig... Természetesen nem mindig megyek így vele, de ha haladni szeretnék országúton, vagy akár városban is hamar elérni az 50-60-at, akkor muszáj, hogy tartsam a tempót a többiekkel.

Hol kezdődik az a teljesítmény vagy lóerő (és nyomaték) / kg arány, amivel már kényelmes a közlekedés, sose kell (jobban mondva nem muszáj) padlózni, tehát higgadt vezetéssel is lehet gyorsulni, haladni? Utasaim szemében (családtagok) úgy tűnhet én vagyok az idegbeteg hogy állandóan nyúzom a kocsinkat.

Természetesen mehetnék vele "normálisan" is, félgázzal, szépen óvatosan de akkor meg haladás nincs.

2021. okt. 22. 08:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Szívó Diesel lesz? Azzal én is így járok mint egy benzinessel 2-4000 rpm között a normális gyorsításnal is 3000 felett váltok el és akkor nem sietek
2021. okt. 22. 17:12
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy msot találós kérdés megy vagy mi? Komolyan vicc megkérdik miylen autó, erre nekiáll róla itt mindent leírni, ahelyett, hogy leírná milyen autó :D
2021. okt. 22. 23:13
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Kitaláltuk, 68le 160Nm 1.4 diesel, vagy Peugeot 206 vagy Citroen C3 esetleg Ford Fiesta/Fusion.
2021. okt. 23. 06:50
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"de ha mar ketten harman vagyunk akkor behal alattam..."

Nem, nem hal be. Te halsz bele abba, hogy nem tudsz gyorsulásos farokméregetésbe belemenni, hanem csak simán közlekedni. Szűk másfél tonnára van 68 lóerőd. Kevesled. Egy busznak mennyi van 10-15-20 tonnára? 300? Mégis mindenhol el tud közlekedni.

A gondolkodásmódodnak kell kicserélődni, nem a családi kocsinak.

2021. okt. 23. 10:55
 35/36 A kérdező kommentje:

#34 Nincs ilyenről szó, sosem érdekelt a többi autóssal való oktalan versenyezgetés... Simán csak nekem fáj hallani, hogy kínlódik az autó, felpörög és egy nagy semmi. Tuti baja van, a turbóra rá is akarok nézni csak lenne időm...

Ha benzines autó lenne nem érdekelne hogy pörög, mert az arra való, a dízel nem. Véleményem szerint adott egy kb. 1000-1200-as fordulatszám tartomány amin belül kényelmes kéne közlekedni vele. És ilyen dízel autót kérdeztem, mi az aminek nem kell kinyomni a szemét hogy MAI VISZONYLATBAN kényelmes haladást biztosítson. Ne mondjátok nekem hogy ez a természetes manapság amit a - mint megfejtettétek bár nem feladvány volt, csak lényegtelennek tartottam, paraméter elegendő - C3-al lehet művelni.

És még kedves #34, a buszok okoznak is - persze nem tehetnek a sorőrök róla, nem arról szól a tömegközlekedés - balesetveszélyt, és nem feltétlen a BMW-s VW-s egyénekre gondolok itt, általánosságban. Torlódik a sor, mennének az emberek, előzgetnek bevágnak.

Legalább 100-as tempó manapság ami "elfogadott". Ezt természetesen simán felveszi, még többet is bír mert miért ne bírna, csak nem mindegy hogy odáig hogy jut el szerencsétlen autó.

2021. okt. 23. 18:33
 36/36 anonim ***** válasza:

A legalább 100-as tempó simán tartható vele, odáig is fürgén szedi a lábát, már ha nem versenyzésről van szó.

Nézd/nézesd meg, ha a tied nem gyorsul megfelelően.

2021. okt. 23. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!