Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora teljesítmény szükséges...

Mekkora teljesítmény szükséges ehhez?

Figyelt kérdés

Dízel autóról lenne szó, jelenlegivel úgy kell közlekednem mint valami hülyegyerek ha azt akarom hogy haladjon. Ez alatt azt értem, hogy sokszor padlózni kell, 2500-ig minimum, de sokszor 3000-ig elforgatni, dízeles pedig... Természetesen nem mindig megyek így vele, de ha haladni szeretnék országúton, vagy akár városban is hamar elérni az 50-60-at, akkor muszáj, hogy tartsam a tempót a többiekkel.

Hol kezdődik az a teljesítmény vagy lóerő (és nyomaték) / kg arány, amivel már kényelmes a közlekedés, sose kell (jobban mondva nem muszáj) padlózni, tehát higgadt vezetéssel is lehet gyorsulni, haladni? Utasaim szemében (családtagok) úgy tűnhet én vagyok az idegbeteg hogy állandóan nyúzom a kocsinkat.

Természetesen mehetnék vele "normálisan" is, félgázzal, szépen óvatosan de akkor meg haladás nincs.

2021. okt. 22. 08:20
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
De erről beszélek nem mindegy minek nyomod azt a félgázt és a 2500-as fordulatot...
2021. okt. 22. 09:13
 12/36 anonim ***** válasza:

Közben írtál: "Az autónk 15,4 kg / lóerő arányú, és nincs 70 lóerő."

A számokból azt gondolom, hogy ez valami régebbi szívódízel, esetleg korai fix geometriás turbóval rendelkező adagolós dízel. Attól a technikától ne várj többet! Akkor ezt tudták ezek az autók. Teljesen rendben van, nem műszaki hiba, hogy nem szaggatja fel maga mögött az aszfaltot. Vagy megszokod, vagy veszel erősebbet! Más választás nem nagyon van.

2021. okt. 22. 09:13
 13/36 anonim ***** válasza:
64%
Én az 1.4 es benzinessel tudom tartani erőlködés nélkül a tempót. Biztos az autó gyenge neked?
2021. okt. 22. 09:15
 14/36 anonim ***** válasza:

"De erről beszélek nem mindegy minek nyomod azt a félgázt és a 2500-as fordulatot..."

Pontosan! De ez nem az autó hibája. Régi szívódízel erre képes. Ahogy írtam nálam biturbó van, 8 körül van a kg/lóerő arány. Ezzel már teljesen kellemes.

De ez hajtóanyagtól függetlenül így van. Egy mai turbós benzines is erősebb, kényelmesebb vezetni, jobb vele előzni, mint anno egy 1.2-es Zsigulival. Ezen nincs mit csodálkozni.

2021. okt. 22. 09:17
 15/36 anonim ***** válasza:

Ha országúton ilyen 1500-as fordulatszámon szeretnél előzgetni, akkor ilyen 300 lóerő körülit kellene venned.

A 60 lóerős szívódezsőt forgatni kell, ha hirtelen gyorsulni akarsz.

2021. okt. 22. 09:22
 16/36 krwkco ***** válasza:
82%

"Nos úgy látom megy az általánosítás..."

Nem véletlenül. Semmilyen adatot nem adtál meg az autóról, sem a közlekedési szituációkról. Milyen nem általános választ vártál?

A közlekedési szituációról ezt írtad

"...de ha haladni szeretnék országúton, vagy akár városban is hamar elérni az 50-60-at..."

Azután kiderült, hogy voltaképpen az országúti előzéssel van bajod. Országúti előzésnél nincs minimum, vagy felső határ. Minél nagyobb az autó teljesítménye, annál több közlekedési helyzetben lehet vele előzni.

2021. okt. 22. 09:23
 17/36 A kérdező kommentje:

Szerintem utolso kerdesem a gyakorin... hagyjuk inkabb ma se csalodtam (ja de igen)

Amugy meg common rail fixgeos francia.

2021. okt. 22. 09:28
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

70 lóerőtől mit vársz?

Ha kicsit haladósabban akarsz menni, akkor 10kg/le kell.

2021. okt. 22. 09:46
 19/36 A kérdező kommentje:
#18 es lam vegre arra valaszolt valaki tenylegesen amit kerdeztem :)
2021. okt. 22. 09:53
 20/36 A kérdező kommentje:
koszonom
2021. okt. 22. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!