Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?
Figyelt kérdés
Eladtam egy autót pár hónappal ez előtt. De az aki meg vette tőlem, nem iratta át hanem tovább adta. Viszont a jelenlegi tulaj felkeresett engem azzal, hogy nem tudja átírni az autót, írjak vele egy új adásvételi szerződést. Nekem ebből lehet bármi bajom?2021. okt. 22. 07:25
41/41 anonim válasza:
Stimmel.Eladtad,az adásvételit bemutattad.Az okmányiroda,írásba adta ,hogy bejelentetted.A biztosítónál,szintén ez a menetrend.Az is stimmel,hogy a csekket,neked fogják küldeni,mert tárgyév,január 1.-én,te voltál a tulaj,így egész évben te fogod fizeti a teljesítmény adót.Vagyis,ha az új tulaj átíratja,akkor is.A biztosítási díjat,időarányosan visszakapod.Innentől értelmezhetetlen,az eredeti kérdésed.Hogyan lehetne adásvételit írnod,arról az autóról,amit egyszer már eladtál?Amennyiben,írnál adásvételit,akkor igen,lehet bajod belőle!Igen,Okirathamisítás,Hatóság félrevezetése!Vélhetően,pénzbüntetés is,felfüggesztett börtön is,a büntetési tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!