Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam egy autót, és felkeres...

Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?

Figyelt kérdés
Eladtam egy autót pár hónappal ez előtt. De az aki meg vette tőlem, nem iratta át hanem tovább adta. Viszont a jelenlegi tulaj felkeresett engem azzal, hogy nem tudja átírni az autót, írjak vele egy új adásvételi szerződést. Nekem ebből lehet bármi bajom?

2021. okt. 22. 07:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Ja meg ha tényleg kitiltanák, akkor a rokonod miért kapja még mindig a csekkeket???
2021. okt. 24. 11:39
 32/41 anonim ***** válasza:
Az autó átírás 15 napon túli késedelmes intézésekor abban az esetben tekintenek el a büntetéstől, ha a tulajdonos abszolút mértékben igazolni tudja azt, hogy önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe. Azonban, ha saját hibából ered a vétség, tehát nem történik meg határidőben az átíratás, akkor számolni kell azzal, hogy a hatóság kivonathatja a gépjárművet a forgalomból. Hogy ez milyen hosszú időtartamra történik, az a mulasztási idő hosszától függően a következő képen: ha a késedelem meghaladja a 30 napot, akkor két hónapra vonják ki, amennyiben a késedelem 31 és 90 nap közé esik, akkor négy hónapra, 91 nap és 180 nap között hat hónapra, amikor pedig 180 napnál is több a késedelmes napok száma, akkor egy évre vonhatják ki a forgalomból az autót.
2021. okt. 24. 13:28
 33/41 A kérdező kommentje:
31 attól hogy te eladtad, és a neveden maradt, az adó téged terhel. A balesetekért, szabálysértésekért nem te felelsz amennyiben tudod igazolni hogy eladtad az autót
2021. okt. 24. 13:51
 34/41 anonim ***** válasza:

Kérdező.

Te milyen adóterhelésről írsz?

Kevered a fogalmakat.

2021. okt. 24. 23:29
 35/41 A kérdező kommentje:
Nézz utána. Nem egy ember panaszkodott már erre hogy eladta az autóját, a vevő nem íratta át, és a teljesítmény adót neki küldték
2021. okt. 26. 06:26
 36/41 anonim ***** válasza:
Barátom, az nem azért van, mert nem lett átírva az autó, hanem azért, mert az egész évet annak kell fizetnie, akinek január elsején a tulajdonában volt. Tehát ha január másodikán eladod, akkor az aktuális évi súlyadót neked kell fizetni március és szeptember 15-ig...
2021. okt. 26. 07:12
 37/41 anonim ***** válasza:

Ahogy #36 írja......

Előírások vannak, rendelkezések, és nem kell benyelni, a mindenféle "ez történt a barátom egyik ismerősének a rokonával" jellegű legendákat.

2021. okt. 26. 09:22
 38/41 A kérdező kommentje:
És akkor miért küldik neki a mai napig a csekkeket? Közel 10 éve adta el az autót. Természetesen mivel külföldön él, külföldi állampolgárságot megszerezte, így nem fizeti mert ott nem éri utol az adósság
2021. okt. 26. 15:13
 39/41 A kérdező kommentje:
Mert olvastam olyat is hogy a navnál is le kell jelenteni az eladást. Ezt nem tettem meg. Nekem senki nem mondta akkor amikor eladtam az autót
2021. okt. 26. 15:38
 40/41 anonim ***** válasza:

A kedvedért, de tényleg utoljára.

Ha eladtad, akkor 8 napon belül az okmányirodában bejelented az eladás tényét. Vagy személyesen bemutatod az adásvételit, vagy a "Webes Ügysegély Szolgáltatás" segítségével online is megteheted.

Ugyancsak 8 napon belül a saját biztosítodnál is bejelented.

Így nem csak mentesülsz a további befizetésektől, hanem napra lebontva visszakapod az eladás utáni időszakra befizetett összeget is.

Ennyi és nem több a teendőd.

Ezt már többször leírták, nyugodt legyél, ennyi a teendőd.

Ha nem hiszed el, akkor írkálhatsz a NAV-nak, a rakacai víztározó halőrének, esetleg az amerikai Üdvhadseregnek ..... bárhová. :)

2021. okt. 26. 17:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!