Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam egy autót, és felkeres...

Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?

Figyelt kérdés
Eladtam egy autót pár hónappal ez előtt. De az aki meg vette tőlem, nem iratta át hanem tovább adta. Viszont a jelenlegi tulaj felkeresett engem azzal, hogy nem tudja átírni az autót, írjak vele egy új adásvételi szerződést. Nekem ebből lehet bármi bajom?

2021. okt. 22. 07:25
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Utolso latom ide is bebofogtel a kurtulas tudasoddal mint a sportautos temahoz. Nem sok iq d lehet
2021. okt. 22. 14:17
 22/41 anonim ***** válasza:
22: ilyen nikknémmel mit vársz tőlem, doktori disszertációt??
2021. okt. 22. 14:28
 23/41 anonim ***** válasza:
Hal istennek toroltek a kommentedet
2021. okt. 22. 16:32
 24/41 A kérdező kommentje:
#20 nem érted?? 😂 amikor lejelented az eladást, akkor kapsz egy igazolást hogy eladtad az autót és le pecsételik az adásvételit. Postán nekem olyan levelet kellett volna kapnom hogy kivonták a forgalomból
2021. okt. 23. 11:42
 25/41 anonim ***** válasza:

Miért kellett volna neked a kivonásról papírt kapnod? Azt max akkor kapsz ha te mész be az okmányirodába és kezdeményezed a kivonást.

Az első autómat hitelre vettem, és a kereskedő szépen átvert, Megvettem az autót persze névre iratva hoztam el, aminek diját el is kérték, és akkor nem is tulajdonítottam jelentőségét annak, hogy a tulajdoni viszony résznél az van, hogy lízingelő. Mikor 4 év után megkaptam a törzskönyvet, akkor még mindig a bank nevén volt a kocsi, mert a kereskedő basz..ta ezt elrendezni, avgy nem tudom mi okból volt. Akkor hagytam is a francba, viszont mikor betelt a forgalmi, és mentem újat csináltatni, akkor az ügyintéző rákérdezett, hogy ki van-e már fizetve a kocsi, mert ha igen, akkor el kellene ezt rendezni, mivel a banknál ha észreveszik, hogy még a nevükön van, akkor kitilthatja a forgalomból az autót.

Vagyis évekig el lehet autózni úgy, hogy a törzskönyv szerint nem is a tied az autó, és csak akkor vinják ki ha a tulajdonos kéri a hivatalt.

2021. okt. 23. 12:41
 26/41 anonim ***** válasza:

#20 vagyok és képzeld, hogy értem.

Főleg azért, mert ugyan azt másoltad le magyarázatként, amit én írtam.

Különben meséld már el, hogy miért kellene levelet kapni arról, amit eladtál?

Több autóm is volt, mindig időben bejelentettem az eladást, és láss csodát, sosem értesítettek postai úton a volt autóm utóéletéről.

Igaz, amikor megváltam tőlük, néhány napon belül mindig bejelentettem az eladás tényét.

Ennyi.

2021. okt. 23. 22:54
 27/41 A kérdező kommentje:
Édes istenem... Na vegyünk egy példát. Ha eladsz egy autót, de az új tulaj b@ssza átírni, és repeszt 200km/h sebességgel 70 helyett. Szerinted miért te kapod a csekket? Azért mert a te neveden van az autó. Az már más tészta hogy az adásvételivel tudod igazolni hogy nem te voltál. A forgalomból való kivonásról meg azért kellett volna levelet kapnom, mert az én nevemen van a mai napig. Rokonom egyszer eladott egy autót. Le jelentette a hivatalba, nem írta át az új tulaj, rokonom pedig a mai napig fizeti a teljesítményadót.! Szóval ne okoskodj be olyanba amihez nem értesz
2021. okt. 24. 08:38
 28/41 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mutassál már nekünk egy jogszabályt amiben az van, hogy amennyiben X időn belül nem kerül átíratásra az autó, akkor autómatikusan kivonják a forgalomból!!!

Én is leírtam a 25-ös válaszomban, hogy csak akkor fogják kitiltani ha a tulajdonos kéri. Vagy 5 évig jártam úgy a kocsival, hogy ugyan a forgalmi az én nevemen volt, de a tuljadonos meg a bank, miközben ki volt fizetve, csak a kereskedő lenyúlta az illetéket.

Rokonod meg jó hülye ha fizeti az adót és nem ment be a hivatalba az adásvételit lobogtatva, hogy ő eladta, vagy valami nem kerek a történetében és mégsem jelentette le.

2021. okt. 24. 09:25
 29/41 A kérdező kommentje:
Nehogy már jobban tudd te, mint az alkalmazott aki azt mondta nekem a hivatalba hogy "ha 30 napon belül az autó nem kerül átírásra, automatikusan a hivatal kivonja a forgalomból." Meg gondolj már bele, hogy tudnám kérelmezni hogy vonják ki törzskönyv, forgalmi nélkül te idióta???? Ahoz a rendszámot is le kéne adnom. Na de elég volt belőled húzz a kérdésem alól neked többet nem válaszolok nagyon nehéz eset vagy.
2021. okt. 24. 09:35
 30/41 anonim ***** válasza:
#29 Idióta vagy te, mert kötöd az ebet a karróhoz, de jogszabályt nem tudsz mutatni, csak valami mondvacsinált ügyintéző szavára hivatkozol. Kivonás meg a kitiltás nem ugyanaz, és én kitiltást írtam, azt meg csak a rendszerben könyvelik le, de ettől még az új tulaj nyugodtan fog autózni, esetleg a következő műszakiig ha egyáltalán elviszi, vagy amíg meg nem fogja a rendőr, amire kicsi az eséj, engem vagy 15 éve nem igazoltattak.
2021. okt. 24. 10:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!