Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?
Miért kellett volna neked a kivonásról papírt kapnod? Azt max akkor kapsz ha te mész be az okmányirodába és kezdeményezed a kivonást.
Az első autómat hitelre vettem, és a kereskedő szépen átvert, Megvettem az autót persze névre iratva hoztam el, aminek diját el is kérték, és akkor nem is tulajdonítottam jelentőségét annak, hogy a tulajdoni viszony résznél az van, hogy lízingelő. Mikor 4 év után megkaptam a törzskönyvet, akkor még mindig a bank nevén volt a kocsi, mert a kereskedő basz..ta ezt elrendezni, avgy nem tudom mi okból volt. Akkor hagytam is a francba, viszont mikor betelt a forgalmi, és mentem újat csináltatni, akkor az ügyintéző rákérdezett, hogy ki van-e már fizetve a kocsi, mert ha igen, akkor el kellene ezt rendezni, mivel a banknál ha észreveszik, hogy még a nevükön van, akkor kitilthatja a forgalomból az autót.
Vagyis évekig el lehet autózni úgy, hogy a törzskönyv szerint nem is a tied az autó, és csak akkor vinják ki ha a tulajdonos kéri a hivatalt.
#20 vagyok és képzeld, hogy értem.
Főleg azért, mert ugyan azt másoltad le magyarázatként, amit én írtam.
Különben meséld már el, hogy miért kellene levelet kapni arról, amit eladtál?
Több autóm is volt, mindig időben bejelentettem az eladást, és láss csodát, sosem értesítettek postai úton a volt autóm utóéletéről.
Igaz, amikor megváltam tőlük, néhány napon belül mindig bejelentettem az eladás tényét.
Ennyi.
Kérdező!
Mutassál már nekünk egy jogszabályt amiben az van, hogy amennyiben X időn belül nem kerül átíratásra az autó, akkor autómatikusan kivonják a forgalomból!!!
Én is leírtam a 25-ös válaszomban, hogy csak akkor fogják kitiltani ha a tulajdonos kéri. Vagy 5 évig jártam úgy a kocsival, hogy ugyan a forgalmi az én nevemen volt, de a tuljadonos meg a bank, miközben ki volt fizetve, csak a kereskedő lenyúlta az illetéket.
Rokonod meg jó hülye ha fizeti az adót és nem ment be a hivatalba az adásvételit lobogtatva, hogy ő eladta, vagy valami nem kerek a történetében és mégsem jelentette le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!