Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam egy autót, és felkeres...

Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?

Figyelt kérdés
Eladtam egy autót pár hónappal ez előtt. De az aki meg vette tőlem, nem iratta át hanem tovább adta. Viszont a jelenlegi tulaj felkeresett engem azzal, hogy nem tudja átírni az autót, írjak vele egy új adásvételi szerződést. Nekem ebből lehet bármi bajom?

2021. okt. 22. 07:25
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
És nekem le fog egyáltalán kerülni a nevemről? Mert már lassan négy hónapja eladtam
2021. okt. 22. 09:13
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

#11 Mikor jelentetted le? Akkor már lekerült a nevedről.

Iratot akarnak hamisítani, ne menjél bele.

2021. okt. 22. 09:17
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha te lejelentetted akkor nincs más dolgod. Ők csesztetni fogják az új tulajt, hogy nem íratta át.

Mikor mi jártunk így akkor annyi volt, hogy eladtuk, új tulaj nem íratta át de mi lejelentettük. És nekünk is jött levél, hogy az autót kivonják a forgalomból, mert az új tulaj nem íratta át. Csak tájékoztatás volt, nem volt vele teendő.

2021. okt. 22. 09:17
 14/41 A kérdező kommentje:
Az eladást követő napon lejelentettem. De én nem kaptam róla semmilyen levelet hogy ki lett vonva a forgalomból. Most utána néztem a rendszámnak ügyfélkapun. Jelenleg is forgalomba van, és a biztosítás is él. Pedig az is megszűnt papírom van róla
2021. okt. 22. 09:20
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
#14 Mivel te lejelentetted így persze hogy te már nem fogsz semmi értesítést kapni a kocsiról, hiszen már nem a tiéd. Lehet az új tulaj kötött rá biztosítást.
2021. okt. 22. 09:22
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy nem íratta át még biztosítást tudott rá kötni.
2021. okt. 22. 09:26
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképp akkor nincs is a neveden autó, tehát te nem tudsz eladni most semmit sem.
2021. okt. 22. 09:35
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy írjál adásvételit! Ez okirathamisítás lenne.

Te eladtad, ott a kezedben a szerződés és lejelentetted, amiről szintén van bizonyítékod. Innentől kezdve semmi közöd az autóhoz.

Majd akinek eladtad szépen leballak az okmányirodába, kiperkálja az átírás költségét, befizeti a hiányzó biztosítást és utána átiratja normálisan...

Ne szivassad meg magad kedvességből!

2021. okt. 22. 10:33
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha mar lejelentetted, akkor az mar az o baja ha nem jelenti be. De szerintem be van mar jelentve, csak azert kell az adasveteli mert valamiert reklamalni akar, csak igy adasveteli nelkul nem tud. Ne menj bele
2021. okt. 22. 10:45
 20/41 anonim ***** válasza:

Ha bejelentetted az eladást, akkor arról kapsz hivatalosan papírt is.

Nem postán, ott helyben.

Szóval itt valami nem egyenes.........

2021. okt. 22. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!