Eladtam egy autót, és felkeresett az új tulaj hogy írjak vele adásvételit. Lehet ebből nekem bármiféle bajom?
Zavaros a sztori.
"Eladtam egy autót pár hónappal ez előtt" és ezt 8 napon belül be is jelentetted az okmányirodában? Biztosítást lemondtad?
Vagy nem csináltál semmit?
Igen... Volt biztosítás rajta amíg nem volt nálad? Mi történt addig a kocsival? Ha pl tilosban parkolt, tiéd a bünti...
Ha tankolás után nem fizetett, akkor pedig hajnalban kedves rendőrök ébreszthetnek.
Ha pedig hengerfejesre vágták, fizetheted a motorfelujítást, mert rejtett hiba
Lejelentetted akkor az eladást?
Én amúgy nem tenném, mert kitudja közben mit csinált, és kaphatsz akár egy gyorshatásról vagy tilosban parkolásról stb csekket. Pont ezért kell óra-percet is ráírni az adásvételire. Nem azzal van a gond, hogy nem tudja átiratni, hanem ,hogy mivel nem íratta át 15 napon belül, így az okmányirodában rendesen meg fogják büntetni, ezt szeretné most megúszni egy új adásvételivel.
Ne menj bele. Bármi történhetett az autóval az 1 hónap alatt.
A büntetéseket rajtad fogják bevasalni. Ha az akinek eladtad, szétcseszte az autót, akkor az új tulaj rajtad fogja követelni.
Ha "A" nem íratta át, akkor "B" köztes adásvételivel tudja átíratni.
Tehát vinnie kell a Te - A, és az A - B adásvételit és így átíratható az autó.
A lényeg, hogy neked nincs dolgod az új tulajjal.
Ha le is jelentetted akkor kicsit vicces lenne új adásvételit írni más adatokkal. Okirathamisítás.
Oldják meg egymást közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!