Dizel v benzin?
Az, hogy egy autót mennyire jó vezetni, nem a hajtóanyagtól függ. Sokkal inkább a futómű, kormánymű és az ülések kérdése.
Amúgy dízelt csak akkor éri meg venni, ha legalább 30-40 ezer kilométert mégy vele évente.
10. Igen, ez mondjuk 10-20 embernél működik. 200-nál már nem. Annak a bizonyos közös lónak mindig túros a háta. Gyakorlatban kivitelezhetetlen. Elég ha csak egyetlen rendetlen ember van, 199 lelkiismeretes. Már megy az egymásra mutogatás.
Nyugodtan megnézheted a saját autómat, 16 évesen és 340.000 km-rel a háta mögött mennyire "trehány" és "rendetlen" vagyok.
"Amúgy dízelt csak akkor éri meg venni, ha legalább 30-40 ezer kilométert mégy vele évente"
ezt a nettó baromságot :D
mai üzemanyagárak mellett ha csak évi 10.000-et mész dízellel akkor kb. 100.000 forintot spórolsz meg ha átlagosan 2 liter fogyasztáskülönbséget nézünk.
Ha valaki 200-300e km-ig használja a dízelét akkor szépen megspórol magának cirka 2-3 millió forintot minimum.
13# így van, felhasználásfüggő a dolog.
Ha az az autó az ovijárat, bevásárlós, postára szaladgálós stb akkor felesleges. Ellenben, ha nem kell napjában 5x hidegindítani, város másik felében esetleg másik városba kell eljutnod minden reggel, kiváló a dízelautó.
#13: Persze, csak azt felejted el, hogy a dízel autó drágább, mint a benzines, a szervizelése is drágább, mint a benzinesé és a gázolaj is drágább, mint a benzin. Tehát mindezekkel együtt hosszú távon a dízel csak akkor éri meg (az alacsonyabb fogyasztás miatt) ha sokat megy az ember.
És akkor a környezetvédelmi dolgokról még nem beszéltünk. Rengeteg dízeles kocsit látok, amelyik nincs 10 éves sem, de okádja a füstöt...
Nekem pl. biztosan nem lenne jó a dízel. 10 ezer körül megyek egy évben, a kocsi meg 5,5 litert eszik városban. Ettől olcsóbbra nem hozol ki egy dízelt sem.
14#
én már úgy vagyok vele, hogy városba dugóban is ezerszer jobb a dízel mint a benzin.
Pesten a dízel autóm 7 liter alatt maradt nagy dugóban is.
Most jó pár napig benzines autót kellett használnom/tankolnom.
Pesten a nagykörúton délután a dugóban úgy nyelte a benzint, hogy szemmel láttam ahogy ment lefele az üzemanyagmutató :D
Egy tankból (60l) épphogy eltudtam menni 600kilómétert.
Végre lassan összerakom az öreg dízelem és nem fog elmenni a gatyám is a tankolásra :)
Nekem tuti soha nem lesz benzines autóm napi használósban!!!
1.6-os motor nem hiszem, hogy nagynak számítana....
ennyit eszik ha 2 órába tart eljutni a 14 kerületből a 22-be :D
1.6-os az még épp nem nagy, de nem is feltétlen szükséges. De ez Büdipest "szépsége". Zuglóból a XX. kerület az kb 15km. Itt nálunk a város egyik sarkából a másik sarkába nincs ekkora távolság és még csúcsidőben is 45 perc alatt megvan.
Ha egy ilyen út 2 óra, akkor gondolkodnék el komolyan, hogy érdemes-e Budapesten lakni vagy kocsi helyett BMV (busz, metró, villamos) járnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!