Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dizel v benzin?

Dizel v benzin?

Figyelt kérdés
Melyiket jobb vezetni?
2021. okt. 13. 06:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%

Az, hogy egy autót mennyire jó vezetni, nem a hajtóanyagtól függ. Sokkal inkább a futómű, kormánymű és az ülések kérdése.

Amúgy dízelt csak akkor éri meg venni, ha legalább 30-40 ezer kilométert mégy vele évente.

2021. okt. 13. 10:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

10. Igen, ez mondjuk 10-20 embernél működik. 200-nál már nem. Annak a bizonyos közös lónak mindig túros a háta. Gyakorlatban kivitelezhetetlen. Elég ha csak egyetlen rendetlen ember van, 199 lelkiismeretes. Már megy az egymásra mutogatás.

Nyugodtan megnézheted a saját autómat, 16 évesen és 340.000 km-rel a háta mögött mennyire "trehány" és "rendetlen" vagyok.

2021. okt. 13. 12:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy dízelt csak akkor éri meg venni, ha legalább 30-40 ezer kilométert mégy vele évente"

ezt a nettó baromságot :D

mai üzemanyagárak mellett ha csak évi 10.000-et mész dízellel akkor kb. 100.000 forintot spórolsz meg ha átlagosan 2 liter fogyasztáskülönbséget nézünk.

Ha valaki 200-300e km-ig használja a dízelét akkor szépen megspórol magának cirka 2-3 millió forintot minimum.

2021. okt. 13. 14:28
 14/22 anonim ***** válasza:

13# így van, felhasználásfüggő a dolog.

Ha az az autó az ovijárat, bevásárlós, postára szaladgálós stb akkor felesleges. Ellenben, ha nem kell napjában 5x hidegindítani, város másik felében esetleg másik városba kell eljutnod minden reggel, kiváló a dízelautó.

2021. okt. 13. 14:33
 15/22 anonim ***** válasza:

#13: Persze, csak azt felejted el, hogy a dízel autó drágább, mint a benzines, a szervizelése is drágább, mint a benzinesé és a gázolaj is drágább, mint a benzin. Tehát mindezekkel együtt hosszú távon a dízel csak akkor éri meg (az alacsonyabb fogyasztás miatt) ha sokat megy az ember.

És akkor a környezetvédelmi dolgokról még nem beszéltünk. Rengeteg dízeles kocsit látok, amelyik nincs 10 éves sem, de okádja a füstöt...

Nekem pl. biztosan nem lenne jó a dízel. 10 ezer körül megyek egy évben, a kocsi meg 5,5 litert eszik városban. Ettől olcsóbbra nem hozol ki egy dízelt sem.

2021. okt. 13. 14:55
 16/22 anonim ***** válasza:
54%

14#

én már úgy vagyok vele, hogy városba dugóban is ezerszer jobb a dízel mint a benzin.

Pesten a dízel autóm 7 liter alatt maradt nagy dugóban is.

Most jó pár napig benzines autót kellett használnom/tankolnom.

Pesten a nagykörúton délután a dugóban úgy nyelte a benzint, hogy szemmel láttam ahogy ment lefele az üzemanyagmutató :D

Egy tankból (60l) épphogy eltudtam menni 600kilómétert.

Végre lassan összerakom az öreg dízelem és nem fog elmenni a gatyám is a tankolásra :)

Nekem tuti soha nem lesz benzines autóm napi használósban!!!

2021. okt. 13. 15:00
 17/22 anonim ***** válasza:
Hát nem benzinfaló nagy dögöket kell venni... nekem a régi kocsim is 7 litert evett télen a dugóban.
2021. okt. 13. 15:14
 18/22 anonim ***** válasza:

1.6-os motor nem hiszem, hogy nagynak számítana....

ennyit eszik ha 2 órába tart eljutni a 14 kerületből a 22-be :D

2021. okt. 13. 15:58
 19/22 anonim ***** válasza:

1.6-os az még épp nem nagy, de nem is feltétlen szükséges. De ez Büdipest "szépsége". Zuglóból a XX. kerület az kb 15km. Itt nálunk a város egyik sarkából a másik sarkába nincs ekkora távolság és még csúcsidőben is 45 perc alatt megvan.

Ha egy ilyen út 2 óra, akkor gondolkodnék el komolyan, hogy érdemes-e Budapesten lakni vagy kocsi helyett BMV (busz, metró, villamos) járnék.

2021. okt. 13. 16:20
 20/22 anonim ***** válasza:
Ma már a downsizing miatt egy 1.6-os motor nem számít kicsinek. Benzinesből átlag 200 lóerőt, dízelből 150-et simán kihoznak ekkora blokkból. Ezzel sem versenyautó, de mindennapi használatra bőségesen elég. Sajnos manapság egyre inkább az 1.2-1.4 3 henger lesz az általános.
2021. okt. 13. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!