Milyen autótok van és mennyit eszik százon?
2007 1.4 dízel Fiesta. Pestmegye, sok M0 használat, néha egy egy vidéki út.
20.000km-es átlagfogyasztásom:
4.46 l/100km
Audi A4 B5 1.6 benzin.
Városban: 11,5 liter/100 km.
Főúton: 8 liter/100 km.
Vegysen meg attól függ, hogy mennyi a város és azon kívüli út aránya. Utoljára 10 liter/100 km-t számoltam.
Focus 1.6 benzin
Átlagfogyasztás 7,5 körül van, városi araszolásban 10+ főúton kényelmesen 6-7 között.
Opel Astra K 1.6 BiTurdo, 2018
Csak városban még soha nem autóztam ki egy teli tankot, hogy lemérjem a városi fogyasztását. Nagyrészt autópályán járok vele, pont ezért vettem 3 éve új Euro6-os dízelt, nem városban kínzásra.
Új korától írok minden fogyasztást tankolások alapján (nem kijelző adat!). Így ebben benne van minden körülmény, tél, nyár. A gyári valami 3,6-3,8-as adatot meg se közelítem, de így sem vagyok vele elégedetlen a teljesítményéhez képest. Összességében tankolások alapján 5,5 l/100km a nagy átlag.
MB 190D 2.5 1992
főúton 90-el: 5,5
városban: 6
városban nagy dugóban: max 7
Viszont most éppen jól szétszedtem és kénytelen voltam jó párszor fater benzinesét használni és rájöttem, hogy nekem sosem lesz benzines autóm mert a rosseb költ ennyit tankolásra!
Nissan Primera 1.6
főúton 7,5
városban simán 9 liter, dugóban 10 liter.
Renyó Clió 1.2 58 ló. Országúti tötymörgéssel(többet úgysem megy alapon) 4 liter körül eszik. Mindig úgy számolom, 12 literből 300km-t kell neki elgurulni.
290 ezer van benne, olajat nem eszi. Gondoltam rárakok egy T betűt, mindenki le akar túrni. 25 év jogsival CE kategória is, hihi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!