Dizel v benzin?
Nem ettől függ.
Például: egy 1.6 turbós benzinest, ami 200Le-vel és 300Nm nyomatékkal bír, sokkal kellemesebb lesz vezetni, mint egy 1.3-as dízelt 90Le-vel és 200Nm-rel. (Mindkettőhöz volt konkrétan szerencsém.)
Vagy egy 1.4-es 90Le-s 125Nm-es szívó benzinnél sokkal dinamikusabbnak hat akár egy 1.6-os dízel 160Le-vel és 350Nm-rel. (Szintén vezettem mindkettőt.)
Tehát akkor most melyiket jobb vezetni?! Nem lehet erre így válaszolni, nem önmagában a hajtóanyag függvénye.
"Amelyik cèges"
"Mindig a céges autó a leggyorsabb."
Hát nem tudom más cégeknél hogy megy, de nálunk a céges autók mindig full fapad alapfelszereltségűek, a lehető legkisebb alap motorral. A nap végén, mikor letettem a telephelyen a céges autót és átültem a sajátomba, mindig egy áldás volt. Ez alatt nem csak a kényelmet és a tisztaságot értem (na az is megérne egy misét), hanem a sajátomnál elég meglehelni a gázpedált és kilő. A céges nagyon nem! Pedig ugyanaz a hajtóanyag volt mindkettőben.
7 " Ez alatt nem csak a kényelmet és a tisztaságot értem (na az is megérne egy misét) "
AKkor te is trehány vagy ha nem takarítod.
"AKkor te is trehány vagy ha nem takarítod."
Ja, hogy a munkakörömön felül nekem kellene 200 dolgozó után az összes céges autót kitakarítanom? Bocs, de ezt velem elfelejtették közölni.
Nálunk ugyanis nem személyre szóló autók vannak. Mindenki azt viszi, amelyik épp szabad. Nap elején kell felvenni, nap végén leadni, menetlevél vezetése mellett. Az hogy cigarettával ki van égetve a kárpit, csirkecsont van pohártartóban, minden tiszta sár, nyilván az én trehányságom... Akkor is ha nem dohányzom és soha nem eszem az autóban. Igazad van, így már mindjárt világos, hogy mindez kizárólag az én hibám. Amúgy teljesen lényegtelen, mert már pár éve nem ott dolgozom. Gondolom, ahogy eljöttem minden csillog villog és szalonállapotú lett az összes kocsi. :D
9. De mi lenne ha kultúr emberhez méltóan megbeszélnétek és egy kicsit
mindenki kitakaritaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!